News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

În urmă cu aproximativ o lună, fostul ministru al educației, doamna senator Andronescu, susținută de senatori PSD, a avut o inițiativă legislativă prin care doreau modificarea Legii Educației Naționale. Această modificare consta în permiterea, în anumite condiții, a absolvenților de liceu care nu au promovat examenul de Bacalaureat, să poată urma un an pregătitor în cadrul facultăților, urmând ca după promovarea Bac-ului să poată fi înmatriculați și să continue studiile universitare.

„Proiectul de lege a lui Andronescu a zăcut în sertarul Comisiei de învățământ din Camera Deputaților, cu „complicitatea” deputatului Cristian Dumitrescu (PSD), președintele acestei comisii. Acest demers al președintelui comisiei a avut ca scop adoptarea tacită, în Camera Deputaților, a proiectului legislativ.

Astăzi, deputații PDL au reușit introducerea lui pe ordinea de zi și la propunerea mea s-a adoptat un raport de respingere al acestui proiect de lege cel puțin absurd. Totodată constat cu tristețe că deputații PSD au făcut front comun cu doamna senator Andronescu pentru susținerea inițiativei și au încercat, prin absența lor de la ședință, să împiedice întrunirea cvorumului necesar pentru a se acorda un vot raportului întocmit de membrii comisiei.”, a declarat Marius Gӧndӧr deputat, membru al Comisiei de învătământ, cercetare, tineret și sport.

Raportul de respingere va intra în plenul Camerei Deputaților de săptămâna viitoare, urmând ca după votul plenului să iși continue drumul firesc către Senat, care în acest caz este for decizional.

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *