News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

newsarad stiri arad

În ședința din data de 24 iulie 2012, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor a analizat posibilitatea modificării legislației secundare, emisă în aplicarea Legii nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuințelor. Această inițiativă vine în continuarea măsurilor adoptate recent de CSA care interzic folosirea abrevierii PAD în denumirea produselor de asigurare facultativă a locuințelor.

În opinia CSA, modificarea legislației secundare va reprezenta un element esențial de sprijin pentru creșterea numărului polițelor de asigurare obligatorie, emise de Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID).

Consiliul CSA ia în calcul modificarea legislaţiei secundare, astfel încât toate societățile de asigurare vor putea încheia asigurări facultative doar pentru sume asigurate care exced celor acoperite prin polița obligatorie pentru locuințe, respectiv 10.000 de euro sau 20.000 de euro.

CSA are în vedere şi modificarea normelor puse în aplicare prin Ordinul nr. 5/2009, în sensul de a majora comisionul plătit de PAID societăților care încheie polița de asigurare obligatorie pentru locuințe, de la 10% până la 20% din valoarea primei de asigurare.

„Societățile de asigurare autorizate să încheie asigurări obligatorii pentru locuințe în numele PAID, care sunt și acționari ai Pool-ului, și-au asumat prin această calitate și obiectivul principal stabilit de legislația în vigoare, respectiv cuprinderea în asigurarea obligatorie a fondului locativ din România. Cifrele centralizate de CSA arată că, la sfârșitul lunii martie din acest an, cele mai multe locuințe din România erau asigurate printr-o poliță facultativă, iar portofoliul gestionat de Pool intrase pe o puternică tendință de scădere. Considerăm că aceste modificări, odată ce vor fi aprobate, vor implusiona acționarii PAID să intensifice activitatea de vânzare a poliței de asigurare obligatorie pentru locuințe”, a declarat președintele CSA, Constantin Buzoianu.

În același context, în cursul zilei de 25 iulie 2012, membrii Consiliului CSA au organizat o întâlnire cu acționarii PAID, în cadrul căreia a fost anunțată aprobarea dnei Aurelia Cristea în funcția de director general și a dlui Radu Mircea Popescu, pentru funcția de director general adjunct. În cadrul acestei întâlniri,  dna Aurelia Cristea a prezentat Consiliului CSA și acționarilor PAID strategia, respectiv viziunea, misiunea și obiectivele generale pe termen scurt și mediu. Noua conducere a Pool-ului a prezentat și măsurile pe care PAID le are în vedere cu privire la contracararea practicilor existente în piață, respectiv vânzarea de polițe de asigurare facultativă pentru locuințe la tarife mai mici decât polița PAD, dar cu mai multe riscuri acoperite.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *