News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Mesaj clar: Duş, nu baie!

National 23 august 2011 admin 0

Please follow and like us:
Pin Share

Basescu si Falca caricatura

Nici Găina/Nici Marina/Faină-i rima/De pe prima!

Dar, gata cu poezia, că nu ne arde nouă de versuri acum. Ideea e că mai-marii noştri cu tentă portocalie au înlocuit băile de mulţime cu cabinele de duş. Deci fug vipurili de oameni ca şi Satana de apa sfinţită… Duş, nu baie.

Exemplul vine de sus! Halo, nu de foarte sus, de la divinitate, ci de la Zeus. Nici măcar de la Zeus ăla al grecilor, ci al nostru, cel cu privire şuie, ca un far marin cu o singură sclipire. Băse-l cheamă! Ei, Băse nu mai dă ochii cu populaţiunea numa’ prin intermediul televiziunii. În rest, duş, nu baie! Băse n-a fost anul acesta la Muntele Găina. Deliberat! Prin preajmă e şi Baia de Criş (comuna de care aparţine Ţebea, leagănul moţilor, ca şi Găina). Or, ne-am înţeles: Duş, nu baie!

La Ziua Marinei la fel. Marinarul Băse, nelipsit de la aceste manifestări, s-a dat «lovit». Şi nu s-a dus. În schimb s-a dus cu şalupa, în expediţie privată. Ziua Marinei înseamnă mare, adică baie. Şalupa e mai îngustă, o fi numa’ duş. Clar: Duş, nu baie!

Transpus la scară mai mică, Falcă îşi imită naşul. La Găina a stat mai mult ascuns, pe sub poalele corturilor prietenilor de la Brad. Deci, duş, nu baie!

Zilele Aradului sunt, culmea, mai searbăde decât Zilele Bradului. Parol, am văzut la Etno TV, într-o obişnuită butoniadă a telecomenzii din dotare. Ei, la Zilele Aradului Ghiţă Falcă adoptă aceeaşi tactică de a evita oamenii, respectiv huiduielile. A împărţit sărbătoarea Aradului în mai multe piese de puzzle, în diferite cartiere, numa’ să nu dea ochii cu mulţimea. Aşa cum vă spuneam de la început până la sfârşit: Duş, nu baie! Sau, în limbaj analistico-politic începutul sfârşitului! Amin! (flacara-rosie.ro)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *