News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Ministerul Finanțelor pregătește o nouă taxă Ministerul Finanțelor pregătește o nouă taxă
Please follow and like us:
Pin Share

Ministerul Finanțelor pregătește o nouă taxă. Proprietarii caselor şi terenurilor lăsate în paragină ar putea fi siliţi să plătească impozite chiar şi de cinci ori mai mari. Măsura va intra în vigoare peste doi ani.

Propunerea venită din partea Asociaţiei Municipiilor din România a fost însuşită de Ministerul Finanţelor. Primăriile ar urma să fie cele care stabilesc supraimpozitele pentru cei care-şi neglijează proprietăţile.

Doi ani mai au la dispoziţie proprietarii de clădiri şi terenuri lăsate în paragină fie să le repare, fie să le vândă. Prin Codul Fiscal, primăriile vor avea dreptul de a creşte taxele pentru proprietăţile lăsate să se degradeze.

Propunerea era de până la de cinci ori. Asta înseamnă că într-o localitate poate să nu crească, în alta, unde primarul consideră că aspectul este destul de degradant şi că loveşte în interesul oraşului, consiliul local să poate să o aplice„, a declarat, Darius Vâlcov, ministrul Finanţelor Publice.

Propunerea a venit din partea Asociaţiei Municipiilor din România, care speră să scape astfel de ruinele care urâţesc oraşele, informeaza realitatea.net

Ministerul de Finanţe a fost de acord cu măsura, dar cu aplicare de la 1 ianuarie 2017, astfel încât actualii proprietari să-şi ia măsuri de prevenire, ori să repare aceste clădiri, ori să le vândă„, a declarat Ilie Bolojan, președintele Asociaţiei Municipiilor din România.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *