News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Un nou contingent de jandarmi români în Kosovo, în misiune de menţinere a păcii, sub egida Uniunii Europene

National 10 iunie 2011 admin 0

având un număr total de 227 participanţi în cele 8 misiuni. “Ţara noastră a devenit prin Ministerul de Interne nu numai un partener solid al ţărilor aliate1 ceilalţi 40 urmând să ajungă în teatrul de operaţiuni peste două săptămâni. Din acest detaşament fac parte şi doi jandarmi arădeni1 chestor de poliţie Ioan Dascălu1 chestorul de poliţie Ioan Dascălu a menţionat că România este principalul contribuitor cu personal la misiunile civile de menţinere a păcii derulate sub egida Uniunii Europene1 chestorul de poliţie Ioan Dascălu. Cu acest prilej1 ci şi un factor important de decizie în stabilirea liniilor directoare în politica externă a Uniunii Europene. Meritul pentru această performanţă revine în cea mai mare măsură Jandarmeriei Române.” a1 cu durata de 6 luni în teatrul de operaţiuni din Kosovo şi plutonier Raicovici Lucian1 este la prima misiune de acest gen în teatrul de operaţiuni din Kosovo. Ceremonialul Apelului Solemn al Detaşamentului de Jandarmi s-a desfăşurat miercuri1 este una care aduce cinste şi onoare dumneavoastră şi familiilor dumneavoastră şi nu în ultimul rând aduce prestigiu internaţional României. Pe durata misiunii1 experienţa şi calităţile dobândite.1 exprimându-şi convingerea că fiecare dintre aceştia îşi va demonstra cunoştinţele1 face parte din structurile Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad de 7 ani1 fiecare dintre dumneavoastră este practic un ambasador al ţării noastre în teatrul de operaţiuni.” a precizat secretarul de stat M.A.I.1 format din 115 luptători ai Detaşamentului de Jandarmi Români1 în Kosovo1 în mesajul transmis în cadrul ceremoniei. De asemenea1 în misiunile desfăşurate pe durata a mai bine de opt ani de zile1 în prezenţa secretarului de stat1 în vârstă de 35 de ani dintre care 12 i-a petrecut în cadrul Jandarmeriei arădene1 la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române1 le-a mulţumit jandarmilor români în numele conducerii Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru misiunea pe care au ales să o îndeplinească şi a subliniat faptul că profesionalismul de care a d1 onoare şi cinste continuitatea misiunii din Kosovo1 plutonier major Rus Petru în vârstă de 41 de ani1 secretarul de stat1 şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor1 Şeful D.O.S.P. le-a solicitat militarilor români să asigure cu profesionalism1 Un nou contingent1 urmând să înlocuiască contingentul aflat acum în teatrul de operaţiuni. În prima etapă1 vor pleca 75 de jandarmi1
Please follow and like us:
Pin Share

Un nou contingent, format din 115 luptători ai Detaşamentului de Jandarmi Români, a plecat ieri, 09 iunie a.c., în Kosovo, urmând să înlocuiască contingentul aflat acum în teatrul de operaţiuni. În prima etapă, vor pleca 75 de jandarmi, ceilalţi 40 urmând să ajungă în teatrul de operaţiuni peste două săptămâni.

Din acest detaşament fac parte şi doi jandarmi arădeni, plutonier major Rus Petru în vârstă de 41 de ani, face parte din structurile Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad de 7 ani, acesta participând şi în 2009-2010 la o misiune de menţinere a păcii, cu durata de 6 luni în teatrul de operaţiuni din Kosovo şi plutonier Raicovici Lucian, în vârstă de 35 de ani dintre care 12 i-a petrecut în cadrul Jandarmeriei arădene, este la prima misiune de acest gen în teatrul de operaţiuni din Kosovo.

Ceremonialul Apelului Solemn al Detaşamentului de Jandarmi s-a desfăşurat miercuri, 08 iunie a.c., la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, în prezenţa secretarului de stat, şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, chestorul de poliţie Ioan Dascălu.

Cu acest prilej, secretarul de stat, chestor de poliţie Ioan Dascălu, le-a mulţumit jandarmilor români în numele conducerii Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru misiunea pe care au ales să o îndeplinească şi a subliniat faptul că profesionalismul de care a dat dovadă Detaşamentul de Misiuni Internaţionale al Jandarmeriei Române din Kosovo, în misiunile desfăşurate pe durata a mai bine de opt ani de zile, a contribuit la eforturile internaţionale de menţinere a păcii.

„Doresc să vă asigur că ştiu foarte bine ce înseamnă această zi pentru dumneavoastră. Misiunea în care vă deplasaţi este una nobilă, este una care aduce cinste şi onoare dumneavoastră şi familiilor dumneavoastră şi nu în ultimul rând aduce prestigiu internaţional României. Pe durata misiunii, fiecare dintre dumneavoastră este practic un ambasador al ţării noastre în teatrul de operaţiuni.” a precizat secretarul de stat M.A.I., în mesajul transmis în cadrul ceremoniei.

De asemenea, chestorul de poliţie Ioan Dascălu a menţionat că România este principalul contribuitor cu personal la misiunile civile de menţinere a păcii derulate sub egida Uniunii Europene, având un număr total de 227 participanţi în cele 8 misiuni. “Ţara noastră a devenit prin Ministerul de Interne nu numai un partener solid al ţărilor aliate, ci şi un factor important de decizie în stabilirea liniilor directoare în politica externă a Uniunii Europene.

Meritul pentru această performanţă revine în cea mai mare măsură Jandarmeriei Române.” a adăugat domnia sa.

În încheiere, Şeful D.O.S.P. le-a solicitat militarilor români să asigure cu profesionalism, onoare şi cinste continuitatea misiunii din Kosovo, exprimându-şi convingerea că fiecare dintre aceştia îşi va demonstra cunoştinţele, experienţa şi calităţile dobândite.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *