News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Echipajul pirotehnic din cadrul Detaşamentului de Pompieri Arad a fost solicitat să se deplaseze în localitatea Horia pentru ridicarea unor elemente de muniţie neexplodată descoperite la intrarea în comună, în apropierea DJ 709 C. Ajunşi la faţa locului, specialiştii au constatat că este vorba despre o grenadă defensivă în stare de funcţionare, datînd cel mai probabil din cel de-al doilea Război Mondial.
După asanarea terenului, muniţia a fost ridicată de pirotehnişti, transportată şi depozitată în condiţii de maximă siguranţă până la distrugerea acesteia.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al Judeţului Arad doreşte să avertizeze populaţia cu privire la pericolul pe care îl poate genera manipularea acestui gen de muniţie de către nespecialişti. În cazul identificării unor elemente de muniţie, acestea nu trebuie atinse, ci se impune interzicerea accesului în zonă şi anunţarea imediată a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, prin numărul unic de urgenţă 112 sau a celui mai apropiat post de poliţie.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.