News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

ioan cristina

Guvernul va înfiinţa o nouă structură de control care va funcţiona în subordinea ANAF şi va avea rolul de a combate şi reduce semnificativ evaziunea fiscală în România, anunţă senatorul liberal Ioan Cristina. Acesta a precizat că organismul nou creat va verifica numai operatorii economici asupra cărora există suspiciuni de evaziune şi fraudă fiscală.

„Această instituţie, care există şi în majoritatea statelor Uniunii Europene şi care se regăseşte în programul de guvernare al USL, se va numi cel mai probabil Direcţia Naţională Antifraudă Fiscală şi Vamală”, a spus senatorul arădean.

De remarcat, că noul organism va prelua atribuţii de la Garda Financiară, Direcţia de Supraveghere Accize şi Operaţiuni Vamale din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor şi Unitatea de Investigaţii Fiscale din cadrul ANAF. „Dacă în primul an de activitate, această instituţie ar putea reduce la jumătate evaziunea fiscală din România, vom avea 3-4 procente ca pondere în PIB venituri colectate în plus la bugetul general consolidat”, a mai declarat Ioan Cristina.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *