News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Parteneriat între Consiliul Judeţean, Spitalul Judeţean şi Universitatea „Vasile Goldiş” Parteneriat între Consiliul Judeţean, Spitalul Judeţean şi Universitatea „Vasile Goldiş”
Please follow and like us:
Pin Share

Consiliul Judeţean Arad, în parteneriat cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad (SCJUA) şi Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” Arad (UVVG), Facultatea de Medicină, au pus bazele unei strategii comune privind resursele umane, în vederea creşterii calităţii actului medical în judeţul Arad, în beneficiul pacienţilor arădeni.

„Am discutat principii şi am analizat modul în care va funcţiona sistemul sanitar din Arad, în special Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Acest spital reprezintă un procent de 90% din sistemul sanitar arădean”, a declarat Nicole Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Acest parteneriat este benefic pentru toate cele trei părţi implicate: pacienţi, Universitate şi Spital. Universitatea prin Spitalul Judeţean poate duce mai departe dezvoltarea şi consolidarea profesională a cadrelor medicale. Spitalul judeţean îşi va dezvolta o pepinieră de cadre, în funcţie de cerinţe. Se identifică necesităţile populaţiei din punct de vedere al serviciilor medicale şi se previzionează necsarul de resursă umană. La rândul lor, pacienţii vor beneficia de un act medical de calitate, asigurat de un personal medical specializat.

La rândul său, Consiliul Judeţean a făcut un efort  important pentru dezvoltarea de infrastructură medicală, de care beneficiază pacienţii, doctorii şi studenţii. „Pentru fiecare dintre aceştia, am încercat să asigurăm creşterea calităţii actului medical”, a mai afirmat Nicolae Ioţcu.

În cadrul strategiei, s-au stabilit două priorităţi de dezvoltare a activităţii medicale, în două sectoare deficitare: patologia la copii şi la pacienţii bolnavi de cancer. În cadrul politicii manageriale pe aceste două sectoare, Consiliul Judeţean va investi în infrastructură şi aparatură medicală, prin accesarea de fonduri europene. „Consiliul Judeţean va investi în infrastructură şi dotarea cu aparatură medicală, dar trebuie să avem în vedere că aceste investiţii trebuie însoţite şi de asigurarea resursei umane. Parteneriatul cu Spitalul Judeţean şi Universitatea va asigura tocmai această resursă umană, care nu se poate forma pe termen scurt. Avem nevoie de timp, avem nevoie de regândirea întregii structuri medicale. Facultatea vine cu infuzia de personal tânăr şi calificat, din resursa proprie sau prin atragerea tinerilor de perspectivă din afară. Aceasta înseamnă lărgirea bazei de rezidenţi, prin creşterea numărului de coordonatori de rezidenţiat, mărirea numărului de coordonatori de doctorat şi creşterea numărului de doctoranzi”, afirmă Nicolae Ioţcu.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *