News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Pas important spre baraj! UTA – Chindia Târgoviște 3-1 (1-1) Pas important spre baraj! UTA – Chindia Târgoviște 3-1 (1-1)
Please follow and like us:
Pin Share

Nu mulți ar fi spus că, după ce Chindia a învins de două ori liderul Gaz Metan, UTA va face instrucție cu formația din vechiul regat. Cu aceste trei puncte, arădenii au trecut cu un punct peste partenerii lor de joi după amiaza, de pe stadionul Motorul și sunt principalii urmăritori ai liderului din Mediaș, în cursa pentru promovare.

Două puncte le despart pe cele două formații din fruntea clasamentului, după ce Gaz Metan s-a impus cu 1-0 la Brașov. Îmbucurător este, însă, faptul că, dincolo de zestrea de puncte contabilizată după acest meci, jucătorii pregătiți de Nagy, Todea și Țapoș au arătat atitudine! Exact acel lucru de care suporterii aveau nevoie pentru a veni la stadion. Iar micuța arenă din Aradul Nou s-a umplut meci de meci, în această primăvară, tocmai pentru că spectatorii au înțeles dorința jucătorilor de a realiza ceva, de a ieși din anonimat.

Chindia a început bine partida și a înscris prin Cherchez, care a profitat de nesincronizarea din centrul defensivei arădenilor (0-1, min. 18). Strătilă a reușit apoi o combinație de efect la marginea careului, lateral dreapta, a centrat ideal pentru Dennis Man, care a pus capul pentru 1-1 (min. 36). Mai solidă în joc, Chindia a părut o nucă tare pentru arădeni, care încercau să mute jocul de pe o parte pa alta, cu intenția de a găsi vreo breșă spre poarta adversă.

Avantajul putea veni dintr-o fază fixă ori dintr-o execuție de excepție. Copil a ales a doua variantă (2-1, min.61), când a catapultat minge sub transversală, cu un volé de zile mari, din centrul careului, spre bucuria suporterilor. Visul de promovare a încolțit și mai adânc în sufletele fanilor când Rus a făcut o cursă solitară pe dreapta, a pătruns în careu și a șutat (așa cum ar fi trebuit să o facă înainte cu o fază, când a preferat un lob alături de poartă) la rădăcina barei, pe colțul scurt (3-1, min. 76).

Finalul a fost gestionat corespunzător de această dată, spre deosebire de alte partide, semn că atât fizic, dar mai ales mental, echipa Aradului are încă resurse și, cu două etape înainte de final, poate visa frumos, în continuare…

Liga a II-a, seria 2 – play-off
FCM Baia Mare – CS Mioveni 2-2
UTA Bătrâna Doamnă – Chindia 3-1
FC Braşov – Gaz Metan, azi, ora 20 (Digi Sport)

Clasament
1.UTA Arad 8 4 3 1 14-12 35
2.Gaz Metan 7 4 1 2 14-8 34
3.Chindia 8 4 2 2 13-10 34
4.CS Mioveni 8 2 3 3 14-15 26
5.FC Braşov 7 1 1 5 12-21 23
6.Baia Mare* 8 2 2 4 14-15 21
*penalizată cu 4 puncte de Comisia de Disciplină a FRF.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *