News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Pe 13 aprilie va avea loc Loteria Bonurilor Fiscale Pe 13 aprilie va avea loc Loteria Bonurilor Fiscale
Please follow and like us:
Pin Share

Premierul Victor Ponta a anunțat că Guvernul a inițiat un proiect de Ordonanță privind instituirea Loteriei Bonurilor Fiscale (LBF), inițiativă menită să contribuie la combaterea evaziunii fiscale, și adaugă că prima extragere ocazională va fi organizată pe 13 aprilie 2015, cu un fond de premiere de un milion de lei.

„Loteria Bonurilor Fiscale — o inițiativă extrem de binevenită, care, la fel ca în alte state în care s-a aplicat, va ajuta la combaterea evaziunii fiscale. Vom începe Loteria Bonurilor Fiscale pe 13 aprilie 2015 (a doua zi de Paști), când se va programa prima extragere ocazională, având un fond de premiere de un milion de lei”, a scris premierul pe pagina de Facebook.

Victor Ponta precizează că proiectul de Ordonanță este postat spre dezbatere publică pe site-ul Ministerului de Finanțe.

Conform proiectului, „organizarea Loteriei bonurilor fiscale, denumită în continuare Loterie”, se organizează „ca măsură pentru combaterea evaziunii fiscale și reducerea economiei subterane”.

„Loteria constă în extragerea aleatorie de numere, în vederea acordării de premii în bani, persoanelor fizice rezidente și nerezidente în România, care dețin bonuri fiscale care atestă cumpărarea de bunuri sau servicii pe teritoriul României”, potrivit proiectului de act normativ.

La Loteria care este organizată lunar pot participa bonurile fiscale emise în luna calendaristică anterioară organizării extragerii. Totodată, LBF se poate organiza și ocazional. Extragerile sunt organizate de către Compania Națională „Loteria Română”—S.A. și sunt publice. (agerpres.ro)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *