News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

PENTRU ELIBERAREA CAZIERULUI JUDICIAR NU SE VA MAI CERE TIMBRUL FISCAL SI VA PUTEA FI ELIBERAT PE LOC PENTRU ELIBERAREA CAZIERULUI JUDICIAR NU SE VA MAI CERE TIMBRUL FISCAL SI VA PUTEA FI ELIBERAT PE LOC
Please follow and like us:
Pin Share

Certificatul de cazier judiciar se va obține mai ușor din data de 11 iulie, când va fi eliminat timbrul fiscal în valoare de 2 lei, iar cazierul se va elibera, de regulă, pe loc sau în cel mult trei zile de la data solicitării.

„Pentru a se obține un certificat de cazier judiciar în România, persoana fizică poate depune personal cererea-tip, cu datele complete de stare civilă și motivată, la orice subunitate de poliție în care există ghișeu de cazier judiciar, însoțită de actul de identitate aflat în termen de valabilitate și chitanța prin care se face dovada achitării taxei de prestare serviciu, în cuantum de 10 lei”, informează Inspectoratul General al Poliției Române într-un comunicat transmis vineri AGERPRES.

Pentru a obține un certificat de cazier judiciar în România, persoana juridică depune prin reprezentant legal, care trebuie să-și dovedească calitatea, cererea-tip, cu datele complete de identificare și motivată, la orice subunitate de poliție în care există ghișeu de cazier judiciar, însoțită de dovada calității de persoană juridică, dovada că deponentul este reprezentantul legal al persoanei juridice solicitante, copie de pe actul de identitate al reprezentantului legal și chitanța prin care se face dovada achitării taxei de prestare serviciu, în cuantum de 10 lei.

Poliția Română aplică astfel prevederile OUG nr. 41 din 2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Persoanele domiciliate în străinătate pot solicita eliberarea certificatului de cazier judiciar prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României.

„Astfel, la cererea motivată a persoanelor aflate în străinătate, misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României pot elibera, după efectuarea verificărilor în bazele de date, adeverințe în care se consemnează rezultatele verificărilor. Aceste adeverințe au valoarea juridică a unui certificat de cazier judiciar și se utilizează exclusiv în străinătate”, se arată în comunicat.

Pentru situațiile în care cererea este depusă prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României, certificatul de cazier judiciar se eliberează în cel mult 30 de zile de la data depunerii, iar în cazul adeverințelor — în termen de 10 zile de la data solicitării.

Documentele sunt valabile 6 luni de la data primirii și numai în scopul pentru care au fost eliberate.

Sursa: agerpres.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *