News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Perchezitii DNA la Primaria Constanta Perchezitii DNA la Primaria Constanta
Please follow and like us:
Pin Share

Primăria municipiului Constanța este vizată joi de perchezițiile procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Procurorii caută documente care vor fi ridicate referitoare la relațiile dintre primărie și firme, respectiv SC Tripont Invest SRL și SC Property Development Two SRL, aferente perioadei 2007 — 2010, în legătură cu edificarea unor centre comerciale tip mall în municipiul Constanța, în special privind soluționarea cererilor de eliberare a certificatelor de urbanism și a autorizațiilor de construire, au mai spus sursele.

Potrivit surselor, anchetatorii caută toate contractele încheiate de primărie cu SC Soti Cable Neptun SRL, SC Conpress Holding, SC Polaris M. Holding SRL, SC Conpress Group SRL.

Aceleași surse au precizat că au loc percheziții la sediile și punctele de lucru aparținând SC Tripont Invest SRL, SC Soti Cable Neptun SRL, SC Polaris M. Holding SRL, SC Telegraf Advertising SRL, firme coordonate de Radu Mazăre și Sorin Strutinsky, dar și la domiciliul lui Asi Kahama, Vasile Florin Ciorca, Carmen Ghemuș (fostă Iorga).

DNA caută atât contracte legate de relația societăților cu primăria, dar și între firme, cât și documentele de plată și orice documente justificative referitoare la executarea acestora.

Procurorii DNA efectuează percheziții domiciliare în 13 locații situate în municipiul București și în județele Constanța și Cluj, din care una este sediul unei instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis joi AGERPRES, cercetările au loc într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție, de serviciu și a unor infracțiuni economice, comise în perioada 2008 — 2014.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *