News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

PERICOL! MII DE MASINI CIRCULA CU FRANELE SI DIRECTIA DEFECTE! PERICOL! MII DE MASINI CIRCULA CU FRANELE SI DIRECTIA DEFECTE!
Please follow and like us:
Pin Share

Inspectorii Registrului Auto Roman (RAR) au verificat in trafic peste 81.700 de autovehicule in 2015, la peste 53% constatandu-se probleme tehnice, iar peste 4.500 aveau defectiuni la sistemul de directie si la frane.

Conform RAR, din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor si remorcilor verificate, peste 53,8% (aproape 44.000) au prezentat diferite probleme tehnice sau nereguli in privinta documentelor (dovada de efectuare a ITP expirata, dovezi de efectuare a ITP false), iar aproape 32.700 autovehicule au fost trase pe dreapta o vreme, deoarece au fost considerate neconforme din punct de vedere al securitatii rutiere. La aceste autovehicule s-au constatat urmatoarele probleme;

–         proasta functionare a instalatiei electrice de iluminare si semnalizare,

–         defectiuni ale sistemului de franare,

–         starea necorespunzatoare a sasiului, caroseriei sau pneurilor,

–         jocuri anormale in mecanismul de directie sau in articulatiile puntilor fata si spate.

In urma controalelor, inspectorii RAR au descoperit ca 5,55% (4.535) dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident, in special din cauza defectiunilor majore la sistemul de franare si la directie. In aceste situatii, una dintre masurile luate a fost retinerea certificatului de inmatriculare, care poate fi redobandit numai dupa efectuarea unei inspectii tehnice la reprezentantele RAR. In urma controalelor au fost aplicate 29.864 de sanctiuni, au fost retinute 772 de permise de conducere si 22.817 de certificate de inmatriculare.

Sursa: stiripesurse.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *