News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Peste 500 de incendii la nivel național, într-o lună și jumătate Peste 500 de incendii la nivel național, într-o lună și jumătate
Please follow and like us:
Pin Share

Peste 500 de incendii, care s-au soldat cu 26 de morţi şi 57 de răniţi, s-au înregistrat, la nivel naţional, în perioada 1 octombrie – 15 noiembrie, a informat, joi, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Pompierii atrag atenţia că necunoaşterea regulilor de prevenire, asociată de multe ori cu neglijenţă, conduce în fiecare an la incendii în peste 6.500 de locuinţe.

„Exploatarea sistemelor şi a mijloacelor de încălzire cu defecţiuni sau fără respectarea măsurilor de prevenire specifice, precum şi lăsarea acestora în funcţiune fără supraveghere, generează anual peste 800 de incendii la locuinţe, cu victime omeneşti”, se arată într-un comunicat de presă al IGSU.

Potrivit sursei citate, în perioada sezonului rece, un alt factor generator de situaţii de urgenţă cu urmări grave îl reprezintă exploatarea cu defecţiuni sau improvizaţii a instalaţiilor electrice sau suprasolicitarea acestora prin conectarea simultană a mai multor consumatori, în special mijloace de încălzire de tipul reşouri, radiatoare, aeroterme.

Totodată, exploatarea necorespunzătoare a instalaţiilor şi consumatorilor de gaze naturale sau a buteliilor de aragaz poate genera situaţii de urgenţă.

Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă pot fi obţinute prin intermediul aplicaţiei DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store şi App Store şi a Platformei Naţionale de Pregătire pentru Situaţii de Urgenţă „Fiipregatit.ro” – www.fiipregatit.ro.

Sursa: agerpres.ro

webeditor

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *