News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Plicurile care conțin votul prin corespondență a 15.551 de alegători au fost validate până joi Plicurile care conțin votul prin corespondență a 15.551 de alegători au fost validate până joi
Please follow and like us:
Pin Share
Plicurile care conțin votul prin corespondență a 15.551 de alegători au fost validate până joi de către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). Pentru votul prin corespondență, s-au înscris 41.003 români, iar AEP spune că cei ale căror plicuri nu ajung până joi vor fi anunțați să meargă la cea mai apropiată secție de votare. În străinătate, românii pot vota la secțiile de votare începând de vineri, având la dispoziție trei zile, scrie hotnews.ro.
Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat joi că a început verificarea codurilor de bare imprimate pe plicurile exterioare şi înregistrarea primirii acestora de către birourile electorale pentru votul prin corespondență și de către birourile electorale ale secțiilor de votare din străinătate care îndeplinesc atribuții pentru birourile electorale pentru votul prin corespondență.
Până astăzi, la ora 10:30, au fost validate plicurile care conțin votul prin corespondență a 15.551 de alegători. Situația în timp real a plicurilor înregistrate, defalcată pe țări, poate fi consultată pe site-ul prezenta.bec.ro https://prezenta.bec.ro/ la secțiunea Străinătate/Votanți prin corespondență.
După finalizarea procesului de validare, toți alegătorii al căror plic a fost înregistrat la birourile competente vor primi pe e-mail următorul mesaj de confirmare: „Plicul dumneavoastră cu votul pentru primul tur al alegerilor prezidențiale 2019 a ajuns la Biroul Electoral pentru Votul prin Corespondență și vă confirmăm exercitarea dreptului de vot prin corespondență. Vă mulțumim că ați ales să votați prin corespondență”. Întrucât prima serie de e-mailuri de confirmare a fost transmisă alegătorilor al căror plic a fost validat până ieri, 6 noiembrie 2019, ora 23:00, au primit acest mesaj electornic 10.959 de alegători, spune AEP.
În premieră la un scrutin prezidențial, anul acesta românii din străinătate au putut vota prin corespondență, pentru această opțiune înregistrându-se 41.003 de români.
Potrivit AEP, plicurile cu voturile acestora trebuie expediate astfel încât să poată fi livrate la sediile birourilor electorale pentru votul prin corespondență până cel mai târziu joi. Majoritatea plicurilor au ajuns la destinație și expeditorii au primit din partea AEP mesaje de confirmare. Cei ale căror plicuri nu ajung până la termenul menționat, vor fi anunțați să meargă să voteze la cea mai apropiată secție de votare.
Votul la secțiile de votare din străinătate începe vineri
Românii din străinătate au la dispoziție trei zile pentru a vota la secțiile de votare, în ambele tururi de scrutin, conform următorului program:
  • vineri, 8/22 noiembrie 2019, între orele 12.00-21.00
  • vâmbătă, 9/23 noiembrie 2019, între orele 7.00-21.00
  • duminică, 10/24 noiembrie 2019, între orele 7.00-21.00.

webeditor

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *