News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, s-a întâlnit astăzi cu Susanne Kastner

National 15 noiembrie 2010 admin 0

beneficiarii fiind copii pentru care s-a instituit o măsură de protecţie specială şi care sunt încadraţi într-un grad de handicap. La începutul lunii octombrie1 Centrul de îngrijire şi asistenţă „Casa noastră Hălmagiu” (30) şi Centrul de plasament pentru copii cu dizabilităţi „Orhidea” (30). Fundaţia Kinder Soforthilfe1 complexul de servicii Sebiş (10)1 Consiliul Judeţean Arad a aprobat lărgirea listei serviciilor sociale care pot fi contractate de către furnizori privaţi de servicii sociale. În această categorie intră casele de tip familial din cadr1 DGASPC a contractat spre Fundaţia „RCE Speranţa copiilor” Casele de tip familial pentru copiii cu dizabilităţi severe Magnolia1 directorul DGASPC1 ex-vicepreşedinte al Bundestagului german1 ex-vicepreşedinte al Bundestagului german. Tema discuţiilor1 experienţă şi capaciate tehnico-economică de a gestiona un serviciu social. „Consiliul judeţean susţine serviciile sociale din Arad. Dacă ne-am dat aprobarea1 în cadrul discuţiilor.1 înregistrarea în SEAP1 înseamnă că suntem pregătiţi pentru a ne implica în acest proces”1 Iris şi Orhideea1 la care a participat şi Edith Iuhasz1 Nicolae Ioţcu31 preşedintele CJ Arad1 Preşedintele Consiliului Judeţean Arad6 prin hotărâre de Consiliu1 s-a întâlnit astăzi cu Susanne Kastner1 situate în municipiul Arad1 str. Diogene1 „Casa prieteniei” şi este interesată de procesul prin care se realizează externalizarea acestor servicii sociale. Aceasta a discutat despre condiţiile pe care ONG-urile care doresc să preia aceste cen1
Please follow and like us:
Pin Share

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, s-a întâlnit astăzi cu Susanne Kastner, ex-vicepreşedinte al Bundestagului german. Tema discuţiilor, la care a participat şi Edith Iuhasz, directorul DGASPC, a fost legată de contractarea serviciilor sociale de către furnizori privaţi. Judeţul Arad a fost un judeţ pilot cu rezultate excelente în experimentarea procesului de contractare. Astfel, DGASPC a contractat  spre Fundaţia „RCE Speranţa copiilor” Casele de tip familial pentru copiii cu dizabilităţi severe Magnolia, Iris şi Orhideea, situate în municipiul Arad, str. Diogene, beneficiarii fiind copii pentru care s-a instituit o măsură de protecţie specială şi care sunt încadraţi într-un grad de handicap. La începutul lunii octombrie, Consiliul Judeţean Arad a aprobat lărgirea listei serviciilor sociale care pot fi contractate de către furnizori privaţi de servicii sociale. În această categorie intră casele de tip familial din cadrul Compartimentului Lipova (143 de beneficiari), complexul de servicii Sebiş (10), Centrul de îngrijire şi asistenţă „Casa noastră Hălmagiu” (30) şi Centrul de plasament pentru copii cu dizabilităţi „Orhidea” (30).

Fundaţia Kinder Soforthilfe, a cărei preşedinte este Susanne Kastner, ex-vicepreşedinte al Bundestagului german, a deschis în anul 2004 o casă de tip familiar la Lipova, „Casa prieteniei” şi este interesată de procesul prin care se realizează externalizarea acestor servicii sociale. Aceasta a discutat despre condiţiile pe care ONG-urile care doresc să preia aceste centre trebuie să le îndeplinească: acreditarea obţinută de la Comisia de Acreditare din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale, înregistrarea în SEAP, experienţă şi capaciate tehnico-economică de a gestiona un serviciu social. „Consiliul judeţean susţine serviciile sociale din Arad. Dacă ne-am dat aprobarea, prin hotărâre de Consiliu, înseamnă că suntem pregătiţi pentru a ne implica în acest proces”, a precizat Nicolae Ioţcu, preşedintele CJ Arad, în cadrul discuţiilor.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *