News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Prefectura Arad este singura prefectură din ţară care deţine în custodie o locomotivă cu semnificaţie istorică

Prefectura Arad a preluat în custodie locomotiva de epocă denumită generic „veteranul şinelor”, fiind prima locomotivă construită de către Uzinele Mecanice Reşiţa.

În luna aprilie a acestui an, când au fost organizate evenimente pentru a marca 140 de ani de cale ferată între Arad şi Timişoara, locomotiva a fost expusă termporar, arădenii dovedind mare interes în a o admira şi a se interesa despre istoricul ei.

„În câteva zile, începând cu Zilele Aradului, locomotiva va putea fi admirată în permanenţă pe platoul din faţa Staţiei CFR Arad. Aceasta a fost recondiţionată şi dorim să fie un punct permanent de atracţie turistică şi va beneficia de iluminat ambiental”, afirmă Călin Bibarţ, prefectul judeţului Arad, iniţiatorul acestui proiect. Locomotiva a fost recondiţionată cu sprijinul celor de la Astra Vagoane Călători.

În aceste zile, linia de cale ferată a fost adusă în faţa Gării şi se lucrează la detaliile tehnice, urmând ca în scurt timp arădenii să poată admira şi locomotiva. De asemenea, reprezentanţii Prefecturii Arad iau în calcul ca acest obiectiv turistic să fie păzit în permanenţă pentru a fi protejat de eventualele acte de vandalism.
Ar fi si mai interesant daca tot de Zilele Aradului s-ar deschide si un ghiseu de informatii pentru a gasi mai usor locomotiva!

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *