News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

juniori_uta

Municipalitatea arădeană a ajuns să nu mai dea doi bani pe echipa fanion, UTA, iar clubul este supus unei umilinţe totale. Apariţia unei formaţiuni de judeţ, care are scandalos şi provocator în denumire, literele de aur ale Campioanei Provinciei, a lăsat UTA fără finanţare din partea autorităţilor locale. Iar cel mai mult au de pătimit copiii Bătrânei Doamne, practic generaţia de mâine a fotbalului arădean. Centrul de juniori din Calea Aurel Vlaicu suferă în tăcere, iar deranjant este faptul că acei bani cuveniţi copiilor se regăsesc la o grupare apărută peste noapte, care încearcă să fure şi identitatea echipei fanion. Situaţia cu adevărat dramatică a fost salvată, cel puţin pentru moment, de Adrian Marţian, pus în situaţia de a susţine de unul singur UTA, fără nici o mână de ajutor din partea autorităţilor locale.
Adrian Marţian: „M-am săturat de vrăjeli”
„Eu de vrăjeli m-am săturat, de când sunt la acest club nu am văzut nici un ban de la Primărie. Probabil or fi mers bani la acea echipă, Tânăra Doamnă, sau cum s-o numi ea. Să răspundă primarul la această situaţie. Dar până la urmă nebuni sunt oamenii, cei care vin la vot şi pun ştampila. Uitaţi-vă peste tot câţi bani se dau, la Timişoara, Cluj, Oradea sau Târgu Mureş, acolo sunt primari pentru sport. La centrul de juniori am dat bani, nici nu mai ştiu cât exact, dar ştiu că m-am trezit pe cap cu domnul acesta (n.n. Florin Voinea), pe care nici nu îl cunosc foarte bine. Am ajuns să nu mai ştiu pentru ce dau bani, iar apoi sunt înjurat de suporteri”, ne-a declarat patronul echipei UTA. Şeful centrului de juniori de la UTA, Florin Voinea confirmă situaţia neplăcută, dar pe de altă parte are asigurări din partea lui Marţian că activitatea va continua:
Buget de 100.000. de euro
„S-a discutat cu domnul Marţian, care ne-a asigurat că va acoperi cheltuielile legate de centrul de juniori. Ni s-a tăiat doar Interliga, care nu era oricum obligatorie. Avem şapte grupe de juniori, iar bugetul pe an se ridică undeva la 100.000. de euro, iar fără salarii cam la 50.000. Problema e că în acest an au apărut mai multe echipe şi automat avem mai multe meciuri, deci cheltuieli vor fi destule”, spune Florin Voinea. Antrenor al grupei 1997-1998 de la UTA, Leontin Pinţa salută şi el sprijinul venit din partea conducerii clubului, care chiar şi în această situaţie grea a găsit resurse pentru a finanţa centrul:
Leontin Pinţa: „Grupa mea este una model”
„Grupa mea este una model, nu am creat niciodată probleme. Ce pot să vă spun este că domnul Marţian a plătit transportul pentru deplasările juniorilor republicani la Caransebeş şi Timişoara”, spune Pinţa. Problema delicată a ajuns şi la urechile lui Marin Lupaş, fostul preşedinte de succes al UTA-ei din perioada 1998-2002. Acum consilier municipal, Lupaş nu poate rămâne departe de echipa fanion:
Marin Lupaş: „Am auzit că părinţii se plâng”
„Am auzit şi eu, tangenţial, că sunt probleme, că părinţii se plâng de lipsa de sprijin din partea autorităţilor locale. Înseamnă că au motive, nu e normal să lăsăm centrul de copii şi juniori în această situaţie. O să ridic problema în şedinţa de consiliu, să vedem unde exact s-au dus aceşti bani alocaţi pe baza proiectelor de finanţare. Ar fi foarte grav dacă copiii vor fi puşi în situaţia de a nu se mai putea pregăti sau deplasa la meciuri. Declaraţiile domnului Marţian mă fac să cred că ceva nu e în regulă, e clar că UTA trebuie să fie susţinută de municipalitate. Este de datoria oraşului să protejeze echipa care i-a adus de-a lungul timpului atâta faimă şi respect”, este de părere Marin Lupaş.
Suporterii au decretat: „UTA este una singură!”
Scandalul iscat în urma faptului că UTA nu mai este susţinută de autorităţi a avut ecou şi în rândul suporterilor arădeni, care solicită ca în cel mai scurt timp posibil să se ajungă la o formă de colaborare cu cealaltă entitate din Liga a IV-a, care doar datorită numelui şi nicidecum a performanţelor, a reuşit să atragă bani grei, veniţi dinspre municipa­litate, prin intermediul liniei bugetare „Sportul de performanţă! Fanii mai cer cu insistenţă ca echipa din judeţ să îşi schimbe urgent numele, pentru că UTA este una singură.
Falcă nu are timp de echipa fanion
„Există la nivel de discuţii posibilitatea semnării unui protocol între cele două entităţi, inclusiv în vederea atragerii unor fonduri. Nu ştiu încă să vă spun concret care va fi modalitatea prin care banii vor putea fi direcţionaţi spre UTA SA, dar problema este iniţiată. Mi s-ar părea foarte normal să existe un ajutor din partea autorităţilor locale. Am încercat să ne întâlnim şi cu domnul primar, dar intenţia noastră a coincis cu revenirea dânsului în ţară, iar programul încărcat nu ne-a oferit încă posibilitatea de a discuta pe marginea acestei probleme. La modul cum este organizat acum clubul, se pot atrage proiecte de finanţare prin ONG (n.n. Asociaţia UTA Bătrâna Doamnă), iar mai apoi banii să fie direcţionaţi spre club, exact cum s-a mai întâmplat”, ne-a declarat Iulian Zaharia, administratorul judiciar al SC UTA SA, intrată de curând în insolvenţă.
Aproape 1 milion de lei alocaţi pentru ONG. Unde sunt banii?!
Cert este că Primăria şi Consiliul Judeţean au aprobat în total în acest an, către Asociaţia UTA Bătrâna Doamnă, proiecte în valoare de 980.000. de lei. Bani care însă, conform spuselor patronului Adrian Marţian, nu se regăsesc în conturile clubului UTA. Rămâne de văzut cât va mai continua bătaia de joc la adresa echipei fanion a Aradului, lovită până şi în inima sa, şi anume centrul de copii şi juniori. (sportularadean.ro)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *