News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:

galleria arad-10

Primele două săptămâni ale Şcolii de vară s-au încheiat cu reuşite, copiii integrându-se în programă fără nici o problemă. Pe lângă tematica proiectului pentru 2013, “continentele lumii”, micii şcolari au avut parte de întâlniri speciale, cu membrii filialei arădene de Cruce Roşie, cu reprezentanţi ai Luncii Mureşului, ai Poliţiei Locale, ai Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi cu profesori ai Centrului Cultural Judeţean.

În contextul sărbătoririi a 137 de ani de  Cruce Roşie, cei mici au învăţat despre activitatea organizaţiei, despre însemnătatea acesteia. Mai mult, copiii au vizionat un documentar legat de modul în care, în diverse situaţii critice, intervenţia Crucii Roşii poate salva vieţi omeneşti.

Într-o altă zi, cursanţii au învăţat despre diverse specii de păsări care trăiesc în Lunca Mureşului. Aceştia au putut descoperi farmecul zonei ascultând sunetele produse de fiecare pasăre în parte. Tot în cadrul cursurilor susţinute de partenerii de la Lunca Mureşului,  copiii au participat la un program de reciclare a materialelor.

În cursul acestei săptămâni, voluntarii le-au explicat copiilor noţiunea de voluntariat şi mai mult, implicaţiile unei asemenea activităţi de ajutorare a semenilor.  Ca un prim pas în acest scop, cei mici au confecţionat câte un obiect pentru  copiii abandonaţi în spitale.

De asemenea, săptămânal, cei mici au prilejul de a-l întâlni pe Trombi, personaj atât de îndrăgit de ei.

Zilnic, între orele 9:00 – 16:00, copiii sunt implicaţi într-o gamă largă de activităţi, începând cu dans, cursuri de teatru, unde au făcut exerciţii de dicţie şi jocuri de improvizaţie, engleză şi zumba.

În privinţa preferinţelor copiilor, acestea sunt împărţite:

Ranca Marius Laurenţiu, 6 ani: “Îmi place la şcoala de vară şi de doamna mea pentru că m-a învăţat să confecţionăm steguleţe şi pentru că am colorat multe animale din America de Nord. Mi-a plăcut  ce ne-a învăţat domnul de la Crucea Roşie”.

Nyeki Vanessa, 8 ani: Îmi plac activităţile, tricourile, ghiozdanul, cărţile şi jocurile. M-a impresionat decorul, dansul pe scenă. Avem activităţi interesante cu doamna”.

Marc Andreea Maria, 9 ani: “Mie îmi place la şcoala de vară pentru că ne distrăm, facem lucruri educative, zumba e foarte faină. Am aflat lucruri interesante despre păsările din Lunca Mureşului şi despre activităţile desfăşurate de Crucea Roşie”. 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.