News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

PROBLEME CU FICATUL? BEA DOUA  CAFELE PE ZI! PROBLEME CU FICATUL? BEA DOUA  CAFELE PE ZI!
Please follow and like us:

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Southampton au demarat în urmă cu zece ani nouă studii de amploare privind afecţiunile hepatice. La acestea au participat peste 500.000 de persoane de ambele sexe, cu vârste cuprinse între 25 şi 75 de ani. Rezultatul: cafeaua e cel mai bun inamic al cirozei.

Nu mai puţin de şase ţări europene au fost implicate în proiectul iniţiat de cercetătorii britanici. S-a descoperit că în cazul celor care consumau două căni de cafea pe zi, riscul apariţiei cirozei scădea cu peste 44%. Mai mult decât atât, ficatul lor se regenera mai rapid după excesele de alcool, metaboliza mai eficient şi era mai rezistent la infecţii de genul hepatitei C.

„Cafeaua este cel mai bun prieten al ficatului şi are un efect comparabil cu o listă lungă de medicamente homeopate. În plus, acţionează ca o platoşă în faţa atacului diferitelor toxine rezultate pe fondul oboselii, stresului sau consumului de alcool”, se arată în studiul publicat în Jurnalul de Farmacologie şi Alimentaţie, citat de Daily Mail.

Pe lângă cofeină, anti-oxidanţi, melanoide, cafestoli şi alte substanţe chimice benefice organismului pe care le conţine, cafeaua protejează sistemul nervos şi cardiovascular, scade riscul apariţiei fibrozei şi creşterii colesterolului. În cazul celor care nu consumau decât o cafea pe zi, s-a observat că numărul enzimelor procesate de ficat era simţitor mai redus decât la „cafegii” care consumau două.

Sursa: click.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.