News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Piaţa Mihai Viteazu va avea o zonă specială pentru desfacerea de produse alimentare tradiţionale. Astfel, arădenii şi turiştii vor putea cumpăra permanent specialităţi regionale în cea mai mare piaţă din municipiu, aşa cum se întâmplă în oraşele europene.

 În judeţul Arad sunt înregistraţi 33 de producători de produse tradiţionale, care sunt constituiţi într-o asociaţie, “Arădeanca”. Până în prezent, specialităţile regionale au fost promovate şi vândute prin târgurile de profil, organizate ocazional în municipiu sau în judeţ.

În Piaţa Mihai Viteazu va fi amenajat un spaţiu cu chioşcuri rustice, unde se vor vinde pâine şi produse de patiserie specifice zonei noastre, salamuri şi cârnaţi, brânzeturi dar şi vinuri locale sau ţuică de la producători din judeţul Arad.

Căsuţele din lemn vor fi vor fi racordate la reţeaua de energie electrică şi la cea de alimentare cu apă şi vor putea fi închiriate numai de producătorii autorizaţi de produse tradiţionale. În prezent, SC TOP SA desfăşoară procedura de achiziţie a chioşcurilor, urmând ca amenjarea să fie finalizată până la sfârşitul anulului.

Realizarea acestui proiect este un pas înainte pentru promovarea produselor alimentare specifice zonei Aradului, prin sprijinul acordat producătorilor tradiţionali, care nu au spaţii speciale de desfacere a mărfurilor în municipiu. Totodată, vine în întâmpinarea cererii pentru astfel de produse, foarte căutate atât de arădeni cât şi de cei care vizitează Aradul.

 În paralel, continuă investiţiile de modernizare a Pieţei Mihai Viteazul, care au intrat în etapa a doua. “În  prezent se execută lucrări de amenajare în interiorul şi în exteriorul halei. Printre acestea se numărăr lucrări de  înlocuire a iluminatorului halei, de refacere a hidroizolaţiei terasei, de înlocuire a tâmplăriei şi vor urma reparaţii la faţadă”, a spus Geanina Pistru, viceprimarul municipiului Arad.

De curând, SC TOP SA a finalizat  reparaţiile la copertinele din sectoarele  de  legume şi fructe, investiţie în valoare de peste 43.000 lei. Va urma  recompartimentarea sectorului de flori, unde se doreşte amenajarea unui spaţiu acoperit, unde să se comercializeze florile pe timp de iarnă, dar şi pavarea pieţei.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *