News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Participarea României la Expoziţia Internaţională pentru Industrie Alimentară , Agricultură şi Horticultură „SĂPTĂMÂNA VERDE” de la BERLIN, 20-30 ianuarie 2011, a însemnat şi invitarea unei delegaţii arădene în pavilionul rezervat ţării noastre .

Produsele tradiţionale prezentate la prestigioasa manifestare expoziţionala ce au reprezentat judeţul ARAD s-au bucurat de aprecierea publicului vizitator, interesat de gustul, originea şi calitatea acestora.

Este meritul ASOCIAŢIEI „ARĂDEANCA”(preşedinte dr.ing. PETRAN MARINELA) de a fi adus cele mai reuşite produse tradiţionale, de brand local din vestul României . Renumita  PÂINE de  Pecica si cozonaci delicioşi de la SC „DORIS PROD COM” SRL(Corina Lepădatu),preparate din carne, sortimente de salamuri , şuncă de casă de la A.F.”ANDREEA SI PAVEL”(Badinsky Pavel) ,specialităţi de brânzeturi rafinate şi savuroase de la A.F” GINA , stropite cu vin roşu”Mustoasa de Măderat” de la ELITE WINE (ing. Elvira Borgovan), Ţuică de Casă de la SC.PRODALCOMAT” SRL, tăiţei de casă (Toth Ianosko )  şi alte preparate culinare tradiţionale.

Locaţia –CENTRUL de CONFERINŢE BERLIN, demnă de renumele gazdelor prin amploarea evenimentului  – cea mai mare expoziţie europeană pentru produse agricole- a creat oportunităţi de afaceri, într-un cuvânt ospitalitate germană şi interese comerciale. Spiritul competitiv s-a manifestat si „la vârf” prin prezenţa oficialităţilor de rang înalt – ministrul agriculturii VALERIU TABĂRĂ, comisarul european pentru agricultură  DACIAN CIOLOŞ  şi excelenţa sa LAZĂR COMĂNESCU, ambasadorul României în Germania , ce au apreciat efortul arădenilor , estimând că România la următoarea participare va beneficia de un spaţiu mult mai generos pentru că are ce arăta.

Delegaţia arădeană a beneficiat de sprijinul Consiliului Judeţean Arad, coordonată fiind de Ana Maria Dumitrean , director al Centrului Cultural Judeţean Arad şi dl Ioan Mălăieş de la Direcţia de Consultanţă Agricolă Arad.

Discuţiile  demarate la standul arădean cu posibili parteneri de afaceri străini şi români , au evidenţiat potenţialul existent şi oportunităţi de investiţi, noi relaţii comerciale.

Participarea judeţului Arad alături de judeţele Braşov, Galaţi, Hunedoara, Bihor, poate fi considerată un fapt notabil pe plan naţional şi un pas important la nivel internaţional, având în vedere contextul global şi amploarea evenimentului la care au participat majoritatea ţărilor europene, dar şi ţari de pe alte continente – Asia, Africa, Australia.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *