News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Proiectul „Economia socială – Model inovator pentru promovarea incluziunii active a persoanelor defavorizate” este cofinanţat prin Fondul Social European (Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane) şi implementat de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, prin Direcţia Programe Incluziune Socială.

Obiectivul general al proiectului este să contribuie la dezvoltarea unui sistem eficient şi modern al economiei sociale, pentru a creşte calitatea vieţii cetăţenilor din România prin promovarea incluziunii active pe piaţa muncii. „Datorită implicării Asociației Educatio în promovarea economiei sociale ca instrument flexibil şi durabil pentru generarea de locuri de muncă, dezvoltare economică şi incluziune socială, o întreprindere socială de inserţie este varianta cea mai bună pentru a sprijinii îmbunătățirea gradului de inserţie socială în judeţul Arad” – spune Glad Varga, preşedintele Asociaţiei Educatio.

Proiectul este unul dintre câștigătoarele competiţiei pentru înfiinţarea şi dezvoltarea unei întreprinderi sociale de inserţie. Valoarea totală a proiectului este de 82.128 Ron finanțați în totalitate de către Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Proiectul vizează înființarea unei întreprinderi sociale de inserție care va avea ca domeniu de activitate asigurarea serviciilor de sonorizare şi efecte de lumini cu ocazia diferitelor evenimente, și care va asigura pentru început 2 noi locuri de muncă pentru persoanele care fac parte din grupurile vulnerabile, care vor fi instruite și mai apoi angajate pe o perioadă de minim doi ani.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *