News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Protestele continuă marţi în mai multe administraţii fiscale din ţară Protestele continuă marţi în mai multe administraţii fiscale din ţară
Please follow and like us:
Pin Share

Angajaţii din Finanţe continuă marţi protestele în mai multe oraşe din ţară, ca răspuns la lipsa de reacţie a Ministerului Finanţelor şi Guvernului în privinţa soluţionării solicitărilor venite din partea sindicatelor din sector.

Potrivit Blocului Naţional Sindical (BNS), acum sunt proteste în administraţiile fiscale din judeţele Dolj, Prahova, Bacău şi Neamţ, însă acestea s-ar putea extinde.

„La această oră, au loc proteste în mai multe administraţii fiscale din ţară, din judeţele Dolj, Prahova, Bacău şi Neamţ. Ne aşteptăm ca acestea să se extindă şi în alte judeţe, în următoarele ore. Protestele sunt organizate de Federaţia Sindicatelor din Administraţia Fiscală ‘Solidaritatea’, afiliată la BNS. Acestea au loc ca răspuns la lipsa de reacţie a Ministerului Finanţelor şi Guvernului în privinţa soluţionării solicitărilor sindicatelor”, afirmă BNS.

Sindicaliştii din Finanţe se pregătesc pentru declanşarea unei greve în prima parte a lunii septembrie.

„Discuţiile pe care le-am avut cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, nu au avut niciun rezultat. Ni s-a transmis că toate măsurile propuse au fost respinse, atât în cadrul coaliţiei, cât şi în Guvern”, a declarat, vineri, 25 august, pentru AGERPRES, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Fiscală „Solidaritatea”, Dorin Modure.

Acesta a precizat că ministrul de Finanţe şi-a declinat orice responsabilitate în situaţia de faţă, fiind direcţionaţi către premierul Marcel Ciolacu.

„Ministrul de Finanţe şi-a declinat orice responsabilitate în situaţia de faţă şi ne-a trimis la domnul Ciolacu. Trebuie să-i explicăm premierului, decizia este la dânsul. Sigur că o să facem o nouă solicitare către domnul Ciolacu, deşi noi am mai trimis către Guvern încă o dată toate revendicările. În momentul de faţă nu am absolut nicio speranţă că se va rezolva ceva, pentru că dânsul a declarat de mai multe ori că nu va accepta nicio astfel de solicitare. Mă îndoiesc că vom avea un spaţiu suficient ca să rezolvăm măcar una dintre solicitări”, a arătat Modure.

Conform sursei citate, calendarul protestelor va fi menţinut, ceea ce înseamnă că va fi declanşată greva propriu-zisă în prima parte a lunii septembrie, membrii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Fiscală „Solidaritatea” urmând să decidă data exactă când va fi declanşată greva.

Sindicaliştii din Administraţia Fiscală au organizat pe 22 august o grevă de avertisment în toată ţară şi un miting de protest în faţa Ministerului Finanţelor.

De asemenea, în data de 11 august, peste 15.000 de angajaţi din structurile Ministerului de Finanţe din toată ţara au declanşat proteste spontane, nemulţumiţi de măsurile propuse de Executiv pentru reducerea cheltuielilor bugetare, în condiţiile în care acestea ar putea afecta peste 22.000 de persoane din sistem. AGERPRES

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *