News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

PSD Arad atrage atenţia asupra implicării politice tot mai evidente a prefectului Călin Bibarţ. În conformitate cu legislaţia în vigoare şi cu angajamentele asumate de România în plan european, funcţia de prefect a fost depolitizată, prefecţii devenind înalţi funcţionari publici.
Prefectul Călin Bibarţ a avut mai multe luări de poziţie deplasate, cu evidentă încărcătură politică. Astfel, a făcut aprecieri legate de „lideri ai Uniunii Socialiste” şi a încercat să polemizeze cu diferiţi oameni politici. „Este o atitudine nu doar neadecvată pentru un prefect, ci ilegală pentru un înalt funcţionar public. Prefectul a preluat discursul şi sloganele PDL, într-o dispută care nu trebuie să fie preocuparea instituţiei pe care o conduce. Este evident că ieşirile publice ale prefectului Bibarţ au ca scop descurajarea manifestărilor îndreptate împotriva regimului Băsescu, manifestări cu justificare în dreptul pe care orice cetăţean liber îl are într-un regim democratic. De altfel, nu este pentru prima dată când prefectul Bibarţ se implică în acţiuni cu caracter politic: la alegerile parţiale pentru Consiliul Local Seleuş din luna mai a anului trecut, a făcut campanie electorală pentru PDL, alături de Gheorghe Falcă şi Nicolae Ioţcu. Pentru toate aceste motive, îi cerem să mai găsească un dram de bun simţ şi verticalitate şi să îşi dea demisia. Dacă nu demisionează, vom cere Guvernului să îl demită, pentru implicare în activităţi politice” a spus Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad.
PSD Arad reaminteşte că în timpul guvernării Adrian Năstase, un subprefect al Aradului a fost demis pentru că a adoptat atitudini cu un caracter vădit politic. „Aşteptăm ca toate guvernările să fie exigente şi să nu permită implicarea politică a funcţionarilor publici” a încheiat Dorel Căprar.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *