News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Tentativele de reprimare a protestelor împotriva regimului Băsescu din fața Palatului Administrativ arată că slugărnicia instituțiilor publice față de PDL a atins limitele maxime la Arad. Jandarmeria a început să amendeze arădenii participanți la proteste pe motive care nu au nici un fel de justificare: pentru că au făcut gălăgie sau pentru că au refuzat să prezinte documente de identitate.

Legitimarea participanților la proteste este o provocare lipsită de sens. Atât timp cât în două săptămâni de proteste nu a avut loc nici un incident, oamenii s-au manifestat decent, fără reproș, legitimarea participanților este un exces de zel, o provocare nejustificată a celor care își exprimă decent anumite puncte de vedere. Legitimând participanții la proteste, jandarmii au căutat motive să aplice sancțiuni.

„Amendarea celor care strigă în fața Palatului Administrativ pe motiv că fac gălăgie este un abuz al forțelor de ordine aflate în slujba regimului Băsescu. Reprezentanții Ministerului Administrației și Internelor, Jandarmeria, Guvernul ca să nu mai vorbim de organizațiile internaționale au arătat că cetățenii au dreptul să protesteze, să participe la manifestații publice, atât timp cât sunt pașnice. La Arad, probabil la presiunea liderilor PDL al căror caracter îl cunoaștem foarte bine, se încearcă reprimarea manifestărilor democratice. Probabil aceasta este răsplata pe care regimul Băsescu-PDL o dă arădenilor pentru votul pe care aceștia l-au acordat în 2008 și 2009: sărăcie, sfidare, amenzi, închiderea gurii cu forța” a declarat președintele PSD Arad, Dorel Căprar.

PSD Arad solicită Jandarmeriei, aflată în în slujba contribuabililor, nu a unui partid politic, să înceteze reprimarea manifestațiilor din fața Palatului Administrativ. Dorel Căprar a precizat că imediat după ce USL va preluat democratic puterea, va solicita celor în drept să analizeze abuzurile forțelor de ordine săvârșite împotriva arădenilor.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *