News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

caprar_18.09.12

   Guvernul Ponta s-a ţinut de cuvânt şi a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă prin care lasă la latitudinea autorităţilor administraţiilor publice locale stabilirea nivelului taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2013. Ordonanţa a fost adoptată în şedinţa guvernului din data de 9 ianuarie, fiind deja publicată în Monitorul Oficial. Conform acesteia, „pentru anul 2013, prin derogare de la prevederile Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, autorităţile administraţiei publice locale pot adopta hotărâri privind reducarea nivelurilor impozabile, impozitelor şi taxelor locale precum şi altor taxe asimilate acestora cel mult până la nivelurile prevăzute prin hotărârile adoptate pentru anul 2012”.

„PSD susţine păstrarea nivelului de anul trecut al taxelor şi impozitelor pentru municipiul Arad. Vom discuta acest aspect şi în cadrul USL, dar sunt convins că şi colegii noştri susţin acelaşi principiu. Unul din punctele programului de guvernare al USL a fost păstrarea la nivel minim a taxelor şi impozitelor iar noi vom încerca la nivel local să implementăm acest lucru. Avem la dispoziţie 20 de zile în care colegii noştri consilieri vor elabora un proiect de hotărâre privind revenirea la nivelul taxelor şi impozitelor din 2012. Sper ca primarul Gheorghe Falcă să nu comande aparatului Primăriei sau majorităţii PDL-PPDD-UDMR sabotarea acestui demers al USL care este în folosul cetăţenilor municipiului Arad. De altfel, Gheorghe Falcă a declarat că a crescut taxele şi impozitele locale doar pentru că l-a obligat Guvernul.  Dacă nu va fi de-acord să revenim la nivelul din 2012, atunci primarul Aradului va da dovadă clară de rea-voinţă faţă de cetăţeni”, a declarat Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad.

Consiliile locale pot adopta hotărâri în baza acestei Ordonanţe de Urgenţă în maximul 20 de zile de la intrarea ei în vigoare.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *