News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Rafila: ”Trebuie să ajungem la 100.000 de doze de vaccinare administrate pe zi” Rafila: ”Trebuie să ajungem la 100.000 de doze de vaccinare administrate pe zi”
Please follow and like us:
Pin Share

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat, luni, că este necesară creşterea rapidă a numărului de doze de vaccin împotriva noului coronavirus administrate pe zi, de la 50.000 la 100.000, pentru ca să existe o speranţă de reluare a activităţilor normale la sfârşitului lunii septembrie, menţionând că, din punct de vedere al vaccinării, România a ajuns de pe locul 3 pe 19 în clasamentul ţărilor din Uniunea Europeană.

„Campania de vaccinare a funcţionat destul de bine în România şi ştiţi destul de bine că, cel puţin la început, în primele săptămâni, România era pe primele locuri în ceea ce priveşte numărul de doze de vaccin care erau administrate, proporţional cu populaţia. Între timp, viteza a scăzut, de fapt nu ştiu dacă a scăzut viteza, dar a crescut foarte mult viteza în multe ţări şi noi de pe locul trei am ajuns pe locul 19 în UE ca număr de doze administrate raportat la populaţie şi trebuie să traversăm rapid acest prag, care a ajuns la aproape 50.000 de doze administrate, la 100.000 pe zi, ca să avem o proiecţie şi o speranţă de reluare a activităţilor cât de cât normal la sfârşitul lunii septembrie”, a afirmat prof. dr. Alexandru Rafila, la o conferinţă de presă.

El a spus că, din păcate, sunt multe bariere administrative, susţinând că „Ministerul Sănătăţii se dovedeşte incapabil să participe la efortul naţional de vaccinare”.

„Faptul că a început etapa a treia este un lucru bun, dar la început s-ar putea să fie sincope, mai ales că adresabilitatea este mult mai mare. În etapa a doua de vaccinare, în categoria persoanelor cu boli cronice şi persoane speciale din diverse tipuri de activităţi esenţiale aveam aproape şase milioane de cetăţeni. În etapa a treia cred că mai avem încă 6 milioane. (…) Pot să vă spun că PSD ar fi fost implicat cu specialişti în sănătate publică în gestionarea vaccinării. Din păcate, Ministerul Sănătăţii se dovedeşte incapabil să participe la efortul naţional de vaccinare”, a adăugat Alexandru Rafila.

El a mai susţinut că Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, „a făcut o treabă bună cât îi permite experienţa şi cât îi permit să resursele.

„Dar, incapacitatea Ministerului Sănătăţii de a se implica în mod real în această campanie de vaccinare probabil că afectează şi ceea ce spuneţi dumneavoastră, apropo de funcţionarea diverselor platforme de planificare a vaccinării”, a adăugat Rafila. AGERPRES

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *