News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Râuri din Banat sub Atenționare Cod galben, până marți după amiază Râuri din Banat sub Atenționare Cod galben, până marți după amiază
Please follow and like us:
Pin Share

Specialiștii I.N.H.G.A. au emis o Atenționare Cod galben de viituri pentru râuri din trei județe, în partea de vest a țării, începând de mâine 29 august, ora 3:00, până la ora 16:00.

În intervalul menționat sunt posibile depășiri ale cotelor de atenție pe anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna și Dunăre – afluenţii mici aferenţi sectorului amonte stația hidrometrică Orşova, în județele Timiș, Caraş Severin şi Mehedinţi.

Fenomenele vizate constau în scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri.

Având în vedere atenționarea hidrologică actuală, recomandăm respectarea măsurilor dispuse de autoritățile de la nivel național, județean sau local cu responsabilități ȋn gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații.

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *