News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

ajutoareUE

Consiliul Judeţean Arad va demara în perioada imediat următoare „Planul anual European de furnizare Ajutoare alimentare, provenind din stocurile de intervenţie comunitare destinate persoanelor celor mai defavorizate din Romania”.

La nivelul judeţului se refac listele cu persoanele beneficiare, în conformitate cu prevederile HG nr. 950/2012. Beneficiarii acestor ajutoare trimise de Uniunea Europeană în cadrul programului PEAD 2012 sunt familiile şi persoanele singure beneficiare de ajutor social, persoanele cu handicap grav şi accentuat, pensionarii sistemului public de pensii cu venituri sub 400 lei, şomerii, beneficiarii unor legi speciale (veterani, deportaţi, deţinuţi politici, etc).  Se estimează astfel că numărul total al persoanelor ce vor primi alimente va ajunge la cifra de 45.000. O persoană beneficiază de ajutor – produse alimentare – o singură dată în cadrul planului şi pentru o singură categorie de persoane defavorizate căreia îi aparţine la data distribuirii ajutoarelor, chiar dacă se regăseşte la acea dată în mai multe dintre categoriile de mai sus.

Ajutoarele europene vor fi distribuite de către primării, aceste instituţii având în evidenţă persoanele care pot beneficia de acest program social.

Dorim ca prin mijloacele de care dispunem, inclusiv spaţiul de depozitare din cadrul Aeroportului Arad, să venim în întâmpinarea categoriilor de cetăţeni care beneficiază de aceste ajutoare europene. La începutul lunii septembrie vom începe să primim produsele, şi ulterior să le distribuim primăriilor”, a afirmat Cristian Drăgan, administrator public.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *