News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

newsarad stiri arad

Joi, 16 august a avut loc inaugurarea Teatrului de Vară, conceput ca o fericită  îmbinarea între  tradiţie şi inovaţie.

 Amplasat în incinta sediului Centrului Cultural Judeţean Arad din str. George Bariţiu nr. 16, locaţia primeşte astfel valoarea unui simbol, tradiţia vechiului Arad cultural fiind astfel îmbogăţită şi pusă în valoare prin mijloace moderne, adaptate zilelor noastre. Trecutul întâlneşte aici prezentul transfigurându-se  într-un viitor creator şi re-creator de valori.

Prezent la eveniment, Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad şi iniţiatorul acestui proiect a declarat “În anii 60 exista în orașul nostru, pe malul Mureșului un Teatru de vară care oferea publicului arădean o microstagiune estivală ce includea producții de operă și mai ales operetă,  genuri muzicale foarte îndrăgite de către majoritatea melomanilor arădeni.

Din dorința de a relua această frumoasă tradiție am inițiat de curând  demararea unui proiect cultural ce presupune amenajarea unui Teatru de vară în incinta sediului Centrului Cultural Județean Arad unde în curtea interioară ne propunem să oferim tuturor amatorilor de spectacole de bună calitate un loc de întâlnire cu muzica de operetă, musical, operă pentru copii, teatru și alte genuri de spectacol, grupate într-o microstagiune estivală .

Susținerea și dezvoltarea vieții  culturale în județul Arad  reprezintă pentru noi o prioritate majoră având în vedere nevoia de cultură manifestată pe aceste meleaguri de-a lungul timpului până în zilele noastre”.

            Cea  care a dat viaţă acestui proiect şi a reuşit să reînvie interesul pentru cultură al arădenilor, Ana Maria Dragoş, directorul Centrului Cultural Judeţean Arad a declarat “Existența în Arad a unei activități culturale estivale este binecunoscută. Tradiția organizării de spectacole în aer liber,  înainte de toate în municipiul Arad , dar și în alte localități de pe cuprinsul județului nostru s-a păstrat și transmis din generație în generație  pe parcursul timpului. În ultimii ani concertele și spectacolele susținute  sub cerul liber s-au bucurat de un succes tot mai semnificativ, acestea fiind poate cele mai îndrăgite forme de artă a spectacolului pentru marele public arădean. Salut iniţiativa Consiliului Judeţean Arad de a amenaja Teatrul de Vară în incinta Centrului Cultural Judeţean Arad , unde dorim să configurăm o activitate estivală permanentă sub forma unei microstagiuni care va cuprinde spectacole de operetă, musical, operă pentru copii, spectacol sincretic , proiecţii de filme , activităţi ale Şcolii Populare de Artă şi diverse alte forme de evenimente artistice. Pentru a veni în întâmpinarea aşteptărilor publicului nostru vom iniția în curând un sondaj de opinie la care îi invităm să ia parte pe toți locuitorii județului și municipiului Arad interesați de acest gen de spectacol. Informațiile pe care le vom primi în urma acestui studiu de piață ne vor ajuta să elaborăm un plan de activitate  pe gustul tuturor segmentelor de public”.

La inaugurare au mai participat Lizica Mihuţ, preşedintele Universităţii Aurel Vlaicu, rectorul Ramona Lile, cunoscutul pictor Mihai Tokacs, Ioan  Matiuţ, preşedintele Uniunii Scriitorilor din Arad şi alte personalităţi ale vieţii culturale arădene.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *