News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Senatorul arădean Traian igas a fost invitat la reuniunea Consiliului Consultativ de la M.A.I. Senatorul arădean Traian igas a fost invitat la reuniunea Consiliului Consultativ de la M.A.I.
Please follow and like us:
Pin Share

Senatorul Constantin Traian Igaș a fost invitat la prima reuniune a Consiliului Consultativ al Ministerului Afacerilor Interne. Acest organism a fost constituit la sfârșitul lunii martie 2015 prin ordin al viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne.
“Apreciez invitația viceprim-ministrului Gabriel Oprea, cu atât mai mult cu cât a fost și ideea mea de a ne reuni la acest nivel, al foștilor miniștri de interne. Nu am prevăzut procedura și modalitatea de constituire, dar am considerat benefică o astfel de reuniune”, consideră fostul ministru de interne, Constantin Traian Igaș.
Organismul similar din cadrul Ministerului Afacerilor Externe a avut prima reuniune, la nivelul foştilor miniştri ai afacerilor externe ai României, în luna aprilie a acestui an, în vederea utilizării acestui format valoros de dialog pentru consolidarea și dezvoltarea expertizei furnizate de membri săi. Un astfel de organism, atât cel constituit din inițiativa viceprim-ministrului pentru securitate națională la nivelul MAI cât și cel constituit la nivelul MAE, vine să ofere o recunoaștere în plus a experienței și expertizei considerabile pe care o dețin foștii miniștri.
“Consider că un astfel de format este bine-venit la nivelul celor două ministere. Aduce certe beneficii atât pentru instituție cât și pentru echipa care deține și gestionează acest portofoliu la momentul întrunirii deoarece fiecare dintre noi vine cu o anumită experiență și expertiză în a aborda problemele și a oferi posibile soluții. Ministerul Afacerilor Interne este unul dintre cele mai dificile portofolii, a avut mulți conducători în ultimii ani, mandatele fiind destul de scurte dar fiecare ministru vine cu o experiență diferită și în funcție de durata mandatului și în funcție de problemele cu care s-a confruntat. Mandatul meu în fruntea MAI a fost unul pe cât de lung, pe atât de greu. Am avut de gestionat acest minister pe parcursul unei perioade destul de încărcate pentru România, unul dintre mandatele de lungă durată ale ultimilor cinci ani, motiv pentru care salut această inițiativă”, declară senatorul arădean, Constantin Traian Igaș.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *