News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

ioan cristina

Preşedintele Filialei Teritoriale PNL Arad, senatorul Ioan Cristina, a declarat că modificarea legislației electorale este o necesitate şi că este bine ca dezbaterea despre sistemul electoral să aibă loc acum, cu suficient timp înainte de alegeri, pentru a fi degrevată de orice calcul politic particular.

„Vrem să eliminăm practica modificării sistemului electoral înainte de alegeri, făcută doar pentru a avantaja o formațiune sau alta, iar formula finală să rezulte în urma unei dezbateri argumentate și așezate. USL intenționează să găsească o formulă care să împiedice traseismul, precum și restrângerea la 300 de parlamentari la Camera Deputaților și până într-o sută, la Senat”, a declarat senatorul Ioan Cristina, co-preşedinte al USL Arad.

USL dorește menținerea bicameralismului, chiar dacă atribuțiile celor două camere vor fi sensibil diferite față de cele prezente, în condițiile în care Senatul ar putea deveni o Cameră în care să fie reprezentanți ai regiunilor sau ai județelor, deci cu reprezentare teritorială și cu tematică de această natură, a mai precizat senatorul liberal.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *