News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

SISTEMUL CARDURILOR DE SANATATE. „RETETELE NU AU PUTUT FI VALIDATE” SISTEMUL CARDURILOR DE SANATATE. „RETETELE NU AU PUTUT FI VALIDATE”
Please follow and like us:
Pin Share

Nu este prima oară când în implementarea noului sistem privind cardul național de asigurări de sănătate, medicii se lovesc de întârzieri și blocaje temporare în executarea diferitelor operațiuni on-line, astfel că pacienții sunt nevoiți să facă mai multe drumuri

La Centrul Medical Sfântul Spiridon Vechi, unde funcționează și Clinica medicala Nadia Comăneci, pacienții care s-au prezentat ieri la medic au avut, din nou, o surpriză neplacută. „Nu funcționează sistemul cardurilor de sănătate! Nu pot să înregistreze în sistem rețetele medicale. Și ne-a trimis acasă!”, li s-a spus pacienților de către personalul medical. Pacienților li s-a precizat să revină la ora 14.30 pentru a-și ridica rețetele, dar acestea nu fuseseră validate nici la ora 15.30. Alții au primit rețete off-line.

„Problema o are tot sistemul”

„Problema cu validarea rețetelor medicale o are tot sistemul. Nu validează, sunt niște erori.

Dar pe noi nu ne mai miră. De la Casa Națională de Asigurări de Sănătate ni se se spune că sistemul e foarte solicitat, pentru că la începutul lunii toți furnizorii fac raportări. E și început de săptămână, când se fac internări, externări. Se dă vina pe dimensionarea serverelor. Eu cred că nu e adevărat. Cred că vor să limiteze raportările, ca să facă economii. Decontul se face pe baza rapoartelor. Sunt probleme și vinererea, astfel consultațiile de vineri sunt pro bono, muncă făcută gratis de medici. Am făcut memorii, hârtii peste hârtii. Am trimis și la avocatul poporului acum două săptămâni”, ne-a declarat dr. Sandra Adalgiza Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie Bucu rești (AMFB).

 

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *