News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Studenţii Facultăţii de Ştiinţe ale Naturii, Inginerie şi Informatică din cadrul UVVG aniversează în aceste zile Săptămâna Informaticii în Educaţie prin organizarea unor cursuri gratuite adresate elevilor, studenţilor şi tuturor celor care doresc să deprindă tainele calculatorului, dar mai ales ale Internetului. Cursurile se desfăşoară într-un mod interactiv, fiind structurate pe trei categorii, debutant, intermediar şi senior şi au ca teme principale introducerea în social media, crearea  de bloguri şi comunicare prin Internet. Dintre activităţile practice care vor avea loc în cadrul activităţilor prevăzute, putem menţiona: deschiderea unui cont wordpress, publicarea articolelor, personalizare design, administrare de bloguri, deschiderea unui cont pentru o reţea de socializare, etc.

Ideea Săptămânii Informaticii în Educaţie pleacă de la comemorarea zilei de naştere a unei importante figuri din istoria destul de scurtă a acestei ştiinţe, doamna Grace Murray Hopper, om de ştiinţă, ofiţer al armatei SUA, devenită ulterior amiral, născută la 9 dec.1906 şi personaj emblematic în anii de început ai calculatoarelor. Iniţiativă la nivel internaţional este susţinută de asociaţiile profesionale IEEE Computer, ACM, împreună cu mari companii din domeniul  IT.

„Această iniţiativă de a sărbătorii Săptămâna Informaticii în Educaţie” a apărut din dorinţa studenţilor informaticieni de a veni în sprijinul elevilor şi studenţilor care, deşi utilizează Internetul, doresc să  cunoască mai multe despre acest domeniu, dar şi tuturor celor care, din diverse motive, nu au avut acces la o astfel de instruire”, a declarat Radu Brănişcan, reprezentantul studenţilor în Senatul Universităţii.

Mai multe informaţii legate de programul cursurilor pot fi accesate la: http://saptamanainformaticii.tk .

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *