News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Țară, țară, vrem regizori! Țară, țară, vrem regizori!
Please follow and like us:
Pin Share

Mesaj important pentru adolescenții din întreaga țară, tineri regizor și pasionați de film: până pe 20 aprilie aveți șansa să vă înscrieți filmul la cea de-a treia ediție a SUPER, festivalul de filme făcute de adolescenți. Cerem creativitate și un scurtmetraj pe un subiect la alergerea voastră. Condiții de participare sunt puține: să aveți între 14 – 19 ani și să fiți încă la liceu.

 

Festivalul SUPER e primul pas către Cannes, Berlin sau Sundance. El vine în susținerea tinerelor talente în domeniul cinematografiei, în contextul lipsei de educație cinematografică în licee și de încurajare în acest domeniu. Ne puteți trimite scurtmetrajul sau link-ul unde acesta poate fi vizionat și datele de înscriere la adresa de e-mail [email protected] sau ca mesaj către https://www.facebook.com/Superadolescentii.

 

Festivalul Super, ajuns la a III-a ediție, va avea loc între 11 și 14 iunie, la Cinema Studio și Cărturești. Ediția din acest an va fi precedată de organizarea de către Asociația Vira, pe parcursul lunii mai, a atelierului „Primul meu film documentar”, dedicat liceenilor. Asociația Vira a dezvoltat în ultimii trei ani un model de educație nonformală prin implicarea activă a tinerilor în problemele comunității și în realizarea de filme documentare. Conex celor trei zile în care se vor proiecta filme, programul festivalului cuprinde și o expoziție de fotografie realizată de adolescenți pasionați, dar și o incursiune în cinematografie prin intermediul cursului de istorie a filmului susținut de criticul de film Ileana Bîrsan.

 

Festivalul SUPER a fost creat la inițiativa unui grup de liceeni din București cu scopul de a oferi adolescenților ocazia să-și proiecteze propriile filme la un festival ce le este dedicat, să înveţe cum se face un film documentar şi să realizeze prima producţie de acest gen, precum și să învețe despre istoria filmului. Ediția din acest an a SUPER nu ar fi putut avea loc fără sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, al Uniunii Cineaștilor din România și Cărturești. Regulamentul complet pentru înscrierea scurtmetrajelor se găsește pe pagina Facebook și pe website-ul festivalului, www.superfestival.ro.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *