News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Prima ediţie a Târgului de Crăciun din oraşul Chişineu Criş s-a dovedit a fi un succes, fiind vizitat de sute de oameni pe parcursul celor două zile (18-19 decembrie).

Deschiderea a avut loc sâmbătă dimineaţa, la eveniment fiind prezenţi europarlamentarul Iosif Matula, precum şi oaspeţi din oraşul Gyula. Imediat după deschiderea oficială de pe scena special amenajată au răsunat colinde pană seara târziu când, în oraş, a poposit Caravana Tradiţiilor.

Aşa cum au promis, organizatorii au sacrificat la târg un porc, pentru a arăta că tradiţia tăierii porcului se menţine şi la Chişineu Criş.

Pe parcursul celor două zile, la cele peste 30 de standuri amenajate pe strada Teilor, vizitatorii au avut parte de produse culinare tradiţionale, decoraţiuni de Crăciun, vin fiert, ţuică fiartă, tradiţionala pâine de Chişineu Criş, găluşte slovăceşti etc.

„Vreau ca şi locuitorii din oraşul nostru să simtă spiritul sărbătorilor şi să se bucure împreună cu noi, motiv pentru care ne-am gândit să organizăm acest târg. Este prima ediţie, dar vreau să cred că nu ne vom opri aici. Chişineu Criş merită să fie în sărbătoare şi să aibă an de an un asemenea târg. Am fost la multe târguri şi m-a deranjat când am văzut că oraşul nostru nu-şi promovează produsele specifice, dar am văzut în schimb pâinea de Pecica, ţuica de Chinsindia, găluşte slovăceşti. Avem şi noi pâinea de Chişineu Criş, tăiţei de Nădab şi multe alte produse cu care ne putem mândri”,  a spus europarlamentarul Iosif Matula la deschierea târgului.

Organizatorii acestui târg promit că vor face din acest eveniment o tradiţie pentru oraşul Chişineu Criş şi îl vor organiza an de an.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *