News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

„Târgul de Fete” de pe Muntele Găina, atestat documentar din anul 1816, se va desfăşura, potrivit tradiţiei, aproape de praznicul Sfântului Ilie, sărbătorit în data de 20 iulie, respectiv în zilele de 23 şi 24 iulie.

Consiliul Judeţean Arad se află şi în acest an printre organizatori. Cu această ocazie, instituţia a alocat suma de 8000 de lei. “Împreună cu Prefectura dorim să organizăm o tabără a Aradului aşa cum am făcut-o şi în anii trecuţi. Este important să ne păstrăm tradiţiile şi obiceiurile, iar „Târgul de Fete” de pe Muntele Găina este poate cel mai cunoscut eveniment traditional din zona de vest a ţării”, a declarat Adrian Ţolea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Târgul de fete se desfaşoară atât în localitatea Avram Iancu, cât şi într-o poiană de pe platoul muntos situat la 1.486 de metri altitudine, la întretăierea judeţelor Alba, Arad şi Hunedoara. În fiecare an, au loc concursuri de muzică şi dans folcloric, expoziţii de artă populară dar şi gastronomie. De asemenea, meşterii populari prezenţi din cele 3 judeţe îşi vor expune produsele artizanale specifice fiecărei zonei.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *