News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Trafic mărit la frontierele de vest ale țării Trafic mărit la frontierele de vest ale țării
Please follow and like us:
Pin Share

Inspectoratul General al Poliției de frontieră anunță că în data de 28.11.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control aproximativ 106.900 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 33.100 mijloace de transport (dintre care 17.800 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 47.300 persoane cu 14.400 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 59.600 persoane cu 18.700 mijloace de transport.

Cele mai tranzitate frontiere au fost:

* Frontiera cu Ungaria – aproximativ 36.600 de persoane şi 16.000 de mijloace de transport;

* Frontiera aeriană – aproximativ 32.500 de persoane;

* Frontiera cu Moldova – aproximativ 15.800 de persoane şi 5.500 de mijloace de transport.

Poliţia de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, sens în care recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

* 42 fapte ilegale (22 infracţiuni şi 20 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;

* au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 1.563.800 lei;

* valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 5.500 lei;

* nu s-a permis intrarea în ţară a 9 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea 6 cetăţeni români din diferite motive legale.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *