News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Clubul Tinerilor Arădeni „Delta“ a prezentat azi, în cadrul unei conferinţe de presă, realizările din cadrul Proiectului „Platforma Arad on-line“.

Acesta reprezintă un ghid turistic al județului Arad destinat arădenilor şi turiştilor interesaţi.

Ghidul este implementat pe o platformă electronică care conține obiective turistice de referinţă din municipiul şi judeţul Arad, posibilități de petrecere a timpului liber și informații utile.

Un element strategic al platformei este harta interactivă, creată pentru a observa cu ușurință obiectivele de interes, marcate cu pictograme specifice. Accesând o pictogramă se deschide o căsuță de informații care conține o fotografie a obiectivului, un link către articolul cu descrierea acestuia și posibilitatea calculării distanței și rutei de acces din orice punct de plecare dorit.

Proiectul  a demarat în luna mai a acestui an, având o valoare de 8.800 de lei, fiind finanţat cu suma de 8.000 de lei de Consiliul Judeţean Arad prin Centrul Cultural Judeţean, restul fiind contribuția proprie a asociației Clubul Tinerilor Arădeni „Delta“.

Cei interesaţi pot vizualiza platforma la adresa web www.visit-arad.ro sau www.facebook.com/visitarad, pe reţeaua de socializare Facebook.

„Am demarat o colaborare cu Filarmonica Arad, Complexul Muzeal Arad şi Centrul Cultural Judeţean pentru prezentarea evenimentelor acestor instituţii. Iar în viitorul apropiat platforma va avea şi variante în limbile engleză şi maghiară“ a precizat Sorin Sălăjan, Preşedinte al  Clubului Tinerilor Arădeni „Delta“, asociaţie care a iniţiat proiectul şi administrează platforma.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *