News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Un TIR încărcat cu 22 de tone de azotat de amoniu, care trebuia să ajungă la Arad, s-a răsturnat pe şosea. Mastodontul a derapat pe şoseaua acoperită cu zăpadă, pe DN1, în judeţul Sibiu. TIR-ul s-a dus sanie, într-o curbă, direct pe marginea drumului, unde s-a răsturnat. Grav este că azotatul ar fi putut să explodeze în orice moment, dacă ar fi intrat în contact cu substanţe inflamabile, aşa cum s-a întâmplat la Mihăileşti în 2004.
În urma apelului la 112, care anunţa accidentul, pompierii din Sibiu au intrat în alertă de gradul zero. Cinci autospeciale au ajuns în cateva minute pe DN1, în zona unde s-a răsturnat TIR-ul încărcat cu 22 de tone de azotat de amoniu.
Nimeni nu a mai avut voie să se apropie la mai puţin de 100 de metri distanţă de TIR pentru că o simplă scânteie ar fi fost suficientă pentru ca totul să sără în aer. Timp de 15 minute, cât pompierii au îndepartat pericolul şi au verificat vehiculul, traficul a fost oprit. După ce s-a reluat circulaţia, poliţiştii au stat de vorbă şi cu şoferul TIR-ului.
Pompierii şi poliţiştii au supravegheat zona timp de câteva ore, până când sacii de azotat de amoniu au fost preluaţi de un alt TIR, care i-a dus la destinaţie, în Arad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *