News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

UNGHIILE ITI SPUN DE CE BOLI SUFERI UNGHIILE ITI SPUN DE CE BOLI SUFERI
Please follow and like us:
Pin Share

De obicei, oamenii nu prea se gândesc să asocieze unghiile cu diversele probleme de sănătate cu care se confruntă. Medicii susţin însă că această legătură există. Culoarea unghiilor, grosimea lor, striaţiile, forma cuticulelor, toate acestea pot fi semnale pentru boli grave.

Uită-te de aproape la unghiile tale. Examinează-le culoarea lor şi a pielii din jur, vezi dacă sunt exfoliate, curbate nefiresc şi gândeşte-te dacă aşa au fost dintotdeauna. Pentru că schimbările care vin din această zonă sunt semnale care anunţă o problemă de sănătate în organism.

Culoarea
O unghie sănătoasă trebuie să fie rozalie, cu puţin alb la bază. Dacă are o nuanţă verzuie, înseamnă că ai o infecţie bacteriană, o nuanţă albăstruie arată un nivel scăzut de oxigen în sânge. Anumite dungi roşiatice sunt semnul unei infecţii a valvei inimii, iar unghiile albicioase sugerează boli ale ficatului, cum ar fi hepatita. Apoi, unghiile se îngălbenesc fie ca urmare a faptului că vin în contact cu diverse substanţe chimice, fie dintr-un exces de betacaroten în organism. De asemenea, unghiile lipsite de strălucire anunţă că ai lipsă de vitamine. Dacă eşti femeie şi obişnuieşti să-ţi aplici ojă pe unghii, trebuie să ai în vedere că anumite nuanţe de ojă se pot impregna în unghie, dacă nu foloseşti în prealabil o bază, astfel că nuanţa unghiei tale nu mai poate fi un indicator corect. Petele albe sunt urmări ale microtraumatismelor asupra rădăcinii sau pot fi cauza unei ciuperci a unghiei.

Grosimea
Vrei ca unghiile tale să fie rezistente, însă dacă sunt mai groase decât în mod normal şi devin greu de tăiat, înseamnă că ai probleme de circulaţie, o infecţie fungică, boli de plămâni sau boli tiroidiene, aflăm de pe the-open-mind.com.

Se exfoliază? E rezultatul unui deficit de vitami­na C, acid folic şi proteine. Dacă sunt, în acelaşi timp, aspre, rugoase, poa­te fi semn de psoriazis, care în proporţie de 10% din cazuri debutează în acest fel.

Unghii vălurite
Dacă s-a întâmplat la doar câteva unghii şi e urmarea unui traumatism, atunci nu trebuie să-ţi faci probleme. Se vor vindeca de la sine. Dacă însă ai mai multe unghii vălurite şi nu a existat nici un traumatism, poate fi vorba de o boală febrilă – pneumonie, infecţie urinară…

Unghii uscate, fragile, care se rup uşor
E posibil să te confrunţi cu boli tiroidiene sau cu probleme hormonale. Ciupercile pot afecta, de asemenea, unghia în acest fel.

Sursa: click.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *