News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Vârful maxim al viiturii de pe Crișul Negru se află la stația hidrometrică Talpoș și va ajunge, în cursul nopții, la frontiera cu Ungaria Vârful maxim al viiturii de pe Crișul Negru se află la stația hidrometrică Talpoș și va ajunge, în cursul nopții, la frontiera cu Ungaria
Please follow and like us:
Pin Share

Vârful maxim al viiturii de pe Crișul Negru se află la stația hidrometrică Talpoș și va ajunge, în cursul nopții, la frontiera cu Ungaria. Viitura se propagă în aval, pe sectorul îndiguit, în amonte de stația hidrometrică Zerind, în condiții de siguranță. Partea maghiară este informată în timp real cu privire la evoluția hidrologică și specialiștii celor două țări se află într-o colaborare permanentă.

În ultimele 48 ore, pe râurile din bazinul hidrografic Crișuri (Crișul Negru, Boga, Galbena și Valea Roșie), s-au înregistrat precipitații cumulate de 150 l/mp până la 200 l/mp.

Echipele Administrației Bazinale de Apă (ABA) Crișuri au intervenit în aceste zile, cu utilaje și materiale, pe râurile Crișul Negru, Crișul Pietros și Valea Roșie, pentru limitarea efectelor produse de inundații. Astfel, s-au folosit peste 2000 de saci și 500 de tone de piatră pentru supraînălțarea digurilor, respectiv consolidarea malurilor.

Specialiștii sunt pe teren și monitorizează situația hidrologică, precum și starea digurilor și sunt pregătiți să intervină, în continuare, cu toate echipamentele din dotare, acolo unde situația o va impune.

Codul Roșu pe Crișul Negru a fost prelungit până astăzi, la ora 12.00, conform avertizării hidrologice emise de INHGA și au fost emise trei atenționări de fenomene imediate pentru râul Prut, Bârlad și Dunăre.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *