News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Veteranul CRĂCIUN PANTEA la împlinirea a 105 ani de viață Veteranul CRĂCIUN PANTEA la împlinirea a 105 ani de viață
Please follow and like us:
Pin Share

Luni, 12 ianuarie a.c, jandarmii arădeni l-au sărbătorit pe veteranul de război colonel CRĂCIUN PANTEA, la împlinirea remarcabilei vârste de 105 ani.

Colonelul Crăciun Pantea s-a născut în ziua de Crăciun a anului 1909, în localitatea Calacea din judeţul Bihor. În certificatul de naștere a fost înregistrat la 11 ianuarie 1910.

Crăciun Pantea a fost încorporat la data de 5 aprilie 1932, în rândul efectivelor de jandarmi, efectuând stagiul militar până în anul 1933, când a fost lăsat la vatră, cu gradul de sergent. La 11 octombrie 1943 a primit ordinul de concentrare care l-a trimis pe front în linia întâi, în cadrul Batalionului de Jandarmi din Divizia 19 Română. El a căzut prizonier la data de 26 aprilie 1944 şi a fost ţinut în lagăr timp de şapte ani. S-a întors din prizonierat la 21 aprilie 1951.

La împlinirea celor 105 ani de viaţă, jandarmii arădeni, împreună cu care îi sunt alături în acest moment aniversar, îi urează veteranului colonel Crăciun Pantea multă sănătate, viaţă îndelungată și multe bucurii alături de cei care îi sunt dragi.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *