News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

În perioada 19 -23 iunie 2011 se desfăşoară la Bordeaux, Franţa, manifestarea expoziţională “VINEXPO 2011”, cel mai important eveniment expoziţional mondial al anului in domeniul vinului.

Participarea românescă la aceasta manifestare s-a realizat în cadrul Programului de promovare a exporturilor româneşti şi în cooperare cu Asociaţia Producătorilor si Exportatorilor de Vinuri din România – APEV.

În cadrul pavilionului românesc îşi expun produsele 12 renumiţi producători de vinuri româneşti: Wine Princess Arad, Agricola Stirbey, Carl Reh Winery, Crama Ceptura, Halewood Romania, Cramele Recaş, Domeniile Sahateni, Murfatlar Romania, Senator Wine, Serve Ceptura, Vincon Vrancea şi Cotnari.

“Mă bucur că judeţul Arad este prezent la VINEXPO 2011 unde vor fi prezentate vinurile deosebite din Podgoria Miniş-Măderat. Aradul este membru în conducerea Adunării Regiunilor Europene Viniviticole şi va organiza în perioada 22-24 septembrie o şedinţă a biroului AREV la Arad.” a declarat Adrian Ţolea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.

Deschiderea oficială a salonului internaţional al vinului si băuturilor alcoolice “VINEXPO 2011” a avut loc, la Palatul Congreselor din Bordeaux , în data de 19 iunie 2011, în prezenţa mai multor oficiali francezi, printre care: domnul Alain JUPPE – ministru de stat, ministrul afacerilor externe si europene şi primarul oraşului Bordeaux.

Manifestarea din acest an, realizată în patria vinului şi în ţara cu cel mai mare export de vin din lume, se bucură de un interes deosebit în plan internaţional, la această ediţie fiind prezenţi 2.400 de expozanţi din 47 de ţări.

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *