News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Vis de copil

National 28 octombrie 2010 admin 0

aşa cum ne aşteptam1 când pentru un gram de pâine trebuie să lucreze o zi întreagă spre a găsi o bucată de fier vechi printre gunoaie.Şi cu toate acestea1 când ziua de mâine le poate lua şi puţinul care le-a mai rămas1 care au găsit o împlinire sufletească în a aduce zâmbetul pe chipul unor copii. Alături de doamna. Katy şi de ceilalţi colaboratori ai săi1 care au învăţat să fie o familie unită1 Cercetării4 ceva care să aducă în lumină o altă faţă a lumii în care trăim şi pe care de multe ori o judecăm greşit.Se pare că si cei de la Centrul Raţiu pentru democraţie au rămas la fel de impresionaţi de aceas1 ci am vrut sa lăsăm în urmă ceva frumos1 ci nişte persoane pe care necazurile le-au făcut superioare nouă1 cu oameni sufletişti1 din care o parte vor fi donaţi pentru a face posibil un VIS DE COPIL.Ioana Cozma1 echipajului Liceului Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn” Arad1 există o posibilitate de îndeplinire1 fapt care ne-a adus locul II la faza naţională a concursului Toleranţă şi convieţuire în spaţiul public în valoare de 400 euro1 Ioana Cozma1 Lavinia Achim şi Patricia Mureşan clasa a XI la Liceul Teoretic „A.M.Guttenbrunn” Arad1 Lavinia Achim si Patricia Mureşan în lumea acestor copii ca să-i cunoaştem mai bine. Nu am vrut să facem un proiect doar aşa pentru concurs1 ne-au dus într-un univers al toleranţei1 nu toţi copiii au primit dreptul de a visa aşa cum o facem noi... ţi ei visează dar altfel... Noi ştim că în spatele fiecărei dorinţe pe care o avem1 o comuniune de suflete călduroase cu aceeaşi situaţie. Puţinele clipe în care am avut ocazia să fim alături de ei1 organizat de Centrul Raţiu pentru Democraţie din Turda şi Ministerul Educaţiei1 pe când ei nu pot aştepta nimic când părinţii lor nici nu figurează ca trăind printre noi1 pentru proiectul VIS DE COPIL. VIS DE COPILÎn ochii unui copil fericirea e întotdeauna un lucru mărunt1 reprezentat de Ioana Cozma1 sub coordonarea domnului profesor Eduard Kramer1 Tineretului şi Sportului. Juriul a acordat premiul al doilea şi suma de 400 de euro1 un vis frumos născut din bucuria de a trăi fiecare clipă. Din păcate1 valoroşi şi de-a dreptul minunaţi1 Zilele trecute a avut loc premierea câştigătorilor celei de-a şasea ediţii a Concursului Naţional Toleranţă şi convieţuire în spaţiul public1
Please follow and like us:
Pin Share

Zilele trecute a avut loc premierea câştigătorilor celei de-a şasea ediţii a Concursului Naţional Toleranţă şi convieţuire în spaţiul public, acţiune destinată să cultive valorile civice în rândul elevilor, organizat de Centrul Raţiu pentru Democraţie din Turda şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Juriul a acordat premiul al doilea  şi suma de 400 de euro, echipajului Liceului Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn” Arad, reprezentat de Ioana Cozma, sub coordonarea domnului profesor Eduard Kramer, pentru proiectul VIS DE COPIL.

VIS DE COPIL

În ochii unui copil fericirea e întotdeauna un lucru mărunt, un vis frumos născut din bucuria de a trăi fiecare clipă. Din păcate, nu toţi copiii au primit dreptul de a visa aşa cum o facem noi… ţi ei visează dar altfel… Noi ştim că în spatele fiecărei dorinţe pe care o avem, există o posibilitate de îndeplinire, pe când ei nu pot aştepta nimic când părinţii lor nici nu figurează ca trăind printre noi, când ziua de mâine le poate lua şi puţinul care le-a mai rămas, când pentru un gram de pâine trebuie să lucreze o zi întreagă spre a găsi o bucată de fier vechi printre gunoaie.

Şi cu toate acestea, am descoperit în ei nu nişte oameni fără educaţie,  aşa cum ne aşteptam, ci nişte persoane pe care necazurile le-au făcut superioare nouă, care au învăţat să fie o familie unită, o comuniune de suflete călduroase cu aceeaşi situaţie. Puţinele clipe în care am avut ocazia să fim alături de ei, ne-au dus într-un univers al toleranţei, cu oameni sufletişti, valoroşi şi de-a dreptul minunaţi, care au găsit o împlinire sufletească în a aduce zâmbetul pe chipul unor copii. Alături de doamna. Katy şi de ceilalţi colaboratori ai săi, am pătruns şi noi, Ioana Cozma, Lavinia Achim si Patricia Mureşan în lumea acestor copii ca să-i cunoaştem mai bine. Nu am vrut să facem un proiect doar aşa pentru concurs, ci am vrut sa lăsăm în urmă ceva frumos, ceva care să aducă în lumină o altă faţă a lumii în care trăim şi pe care de multe ori o judecăm greşit.

Se pare că si cei de la Centrul  Raţiu pentru democraţie au rămas la fel de impresionaţi de această idee, fapt care ne-a adus locul II la faza naţională a  concursului Toleranţă şi convieţuire în spaţiul public în valoare de 400 euro, din care o parte vor fi donaţi pentru a face posibil un VIS DE COPIL.

Ioana Cozma, Lavinia Achim şi Patricia Mureşan

clasa a XI la Liceul Teoretic „A.M.Guttenbrunn” Arad

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *