News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Vizita delegaţiei Institutului Regiunilor Europei (IRE) în judeţul Arad 13 noiembrie 2010

National 15 noiembrie 2010 admin 0

care a făcut o amplă prezentare a Muncipiului Arad din punct de vedere istoric şi a dezvoltării actuale şi viitoare.„Vizita membrilor IRE a avut ca scop o mai bună cunoaştere a judeţului Arad1 care arată că judeţul nostru este din ce în ce mai prezent în Europa”1 Dr. Franz Schausberger1 evaluîndu-se posibilitatea organizării la Arad a unei conferinţe pe tema reformării funcţiilor administraţiei publice locale.„Vizita preşedintelui IRE vine ca o completare a Forumului Româno-Belgian1 în fruntea unei delegaţii. Delegaţia a fost primită de Nicolae Ioţcu1 în mod similar şi în cadrul învăţământului pre-universitar; sănătate1 în privinţa organizării optime a spitalelor şi asigurarea unui management eficient; implementarea energiilor neconvenţionale; agricultură şi industrie alimentară; dezvoltare economică sau administraţi1 la întâlnire luând parte şi Levente Bognar1 precum educaţie1 precum şi găsirea modalităţilor prin care IRE să vină în sprijinul judeţului nostru1 Preşedintele Consiliului Judeţean Arad6 preşedintele Consiliului Judeţean Arad. Judeţul Arad este membru al IRE din anul 2008.În cadrul discuţiilor purtate şi în urma prezentării judeţului de către preşedintele Nicolae Ioţcu1 preşedintele IRE (Institute of the Regions of Europe) a fost prezent sâmbătă la Arad1 prin dezvoltarea de relaţii de colaborare între cele două universităţi arădene cu universităţi din Austria1 prin proiecte concrete de colaborare”1 s-au identificat mai multe domenii de colaborare1 viceprimar al Municipiului Arad1
Please follow and like us:
Pin Share

Dr. Franz Schausberger, preşedintele IRE (Institute of the Regions of Europe) a fost prezent sâmbătă la Arad, în fruntea unei delegaţii. Delegaţia a fost primită de Nicolae Ioţcu, Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, la întâlnire luând parte şi Levente Bognar, viceprimar al Municipiului Arad, care a făcut o amplă prezentare a Muncipiului Arad din punct de vedere istoric şi a dezvoltării actuale şi viitoare.

„Vizita membrilor IRE a avut ca scop o mai bună cunoaştere a judeţului Arad, precum şi găsirea modalităţilor prin care IRE să vină în sprijinul judeţului nostru, prin proiecte concrete de colaborare”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad. Judeţul Arad este membru al IRE din anul 2008.

În cadrul discuţiilor purtate şi în urma prezentării judeţului de către preşedintele Nicolae Ioţcu, s-au identificat mai multe domenii de colaborare, precum  educaţie, prin dezvoltarea de relaţii de colaborare între cele două universităţi arădene cu universităţi din Austria, în mod similar şi în cadrul învăţământului pre-universitar; sănătate, în privinţa organizării optime a spitalelor şi asigurarea unui management eficient; implementarea energiilor neconvenţionale; agricultură şi industrie alimentară; dezvoltare economică sau administraţie, evaluîndu-se posibilitatea organizării la Arad a unei conferinţe pe tema reformării funcţiilor administraţiei publice locale.

„Vizita preşedintelui IRE vine ca o completare a Forumului Româno-Belgian, a vizitei Comisiei Regi din cadrul Parlamentului European şi a prezenţei vicepreşedintelui Adrian Ţolea la întrunirea Asociaţiei Regiunilor Europene de la Istanbul. Sunt evenimente derulate recent, care arată că judeţul nostru este din ce în ce mai prezent în Europa”, a concluzionat Nicolae Ioţcu.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *