News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

VOLKSWAGEN AR PUTEA FACE CONCEDIERI PENTRU A PLATI AMENZILE VOLKSWAGEN AR PUTEA FACE CONCEDIERI PENTRU A PLATI AMENZILE
Please follow and like us:
Pin Share

La cea de-a treia întâlnire a angajaților Volkswagen de când a izbucnit scandalul emisiilor, Bernd Osterloh, șeful consiliului angajaților VW a atras atenția autorităților de reglementare din SUA să nu pedepsească prea sever grupul german, deoarece multe locuri de muncă ar putea fi desființate, transmit BBC și Deutsche Welle.
Dacă cel mai mare producător auto european va primi o amendă fără precedent de la Guvernul american, pentru softul care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, consecințele sociale pentru angajații VW din SUA și Europa ar putea fi „dramatice”, a avertizat șeful consiliului angajaților VW.

„Sperăm foarte mult că autoritățile din SUA vor ține cont de aspectele sociale și de cele legate de forța de muncă”, a afirmat, marți, Bernd Osterloh, la o întâlnire la care au participat aproximativ 20.000 de angajați Volkswagen, la sediul central din Wolfsburg, Germania.

Tot la acea reuniune, directorul general al VW, Matthias Muller, le-a declarat angajaților că va fi nevoie de câțiva ani până când vor deveni clare toate consecințele scandalului motoarelor trucate.

În SUA, VW ar putea fi amendat cu până la 48 miliarde de dolari (53 miliarde de euro) pentru încălcarea reglementărilor de mediu.

Pe plan global, Volkswagen are 120 de fabrici la care lucrează peste 600.000 de angajați, inclusiv 270.000 în Germania. În SUA, la uzina Chattanooga, din Tennessee, sunt aproximativ 2.200 de angajați.

Săptămâna trecută, Bernd Osterloh a anunțat că Volkswagen va plăti angajaților bonusuri pentru 2015, în ciuda costurilor legate de scandalul emisiilor.

„Schimburile suplimentare și orele lucrate peste program au fost ceva obișnuit în 2015. Și angajații au fost alături de companie în cazul Dieselgate (scandalul emisiilor)”, a explicat Bernd Osterloh, într-o scrisoare adresată angajaților VW.

Osterloh susține că, împreună cu directorul general al VW, Matthias Mueller, a stabilit ca angajații locali — aproximativ 100.000 — să fie recompensați cu bonusuri, a căror valoare urmează să fie stabilită.

Anul trecut, angajații locali de la fabricile VW din vestul Germaniei au obținut fiecare un bonus de 5.900 de euro.

Oficialii Audi, divizia de lux a VW, au informat că vor plăti în medie angajaților de la fabricile din Ingolstadt și Neckarsulm un bonus de 5.420 euro (5.890 dolari), în scădere de la 6.540 euro în 2014.

Scandalul motoarelor trucate, cel mai grav din istoria Volkswagen, a izbucnit în 18 septembrie, iar VW a pierdut peste 20 miliarde de euro din capitalizarea bursieră. Anul trecut, Volkswagen a informat că a pus deoparte 6,5 miliarde de dolari pentru a face față costurilor scandalului emisiilor.

Grupul Volkswagen este implicat într-un scandal de amploare, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. La rândul său, Audi a recunoscut că în cazul său 2,1 milioane de mașini pe plan global au fost echipate cu acel software care permitea vehiculelor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor dar nu și în timpul operațiunilor normale.

Sursa: agerpres.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *