News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Vreme rece pentru a doua jumătate a lunii martie Vreme rece pentru a doua jumătate a lunii martie
Please follow and like us:
Pin Share

Vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit la jumătatea lunii martie, urmând ca spre sfârşitul lunii temperaturile să mai crească, potrivit prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă în intervalul 14-27 martie.

În Banat, în cea mai mare parte a intervalului de prognoză se va menţine o vreme mai rece decât în mod obişnuit în a doua jumătate a lunii martie. Astfel, valorile termice maxime se vor situa, în medie regională, între 7 şi 14 grade, cu cele mai scăzute valori în jurul datelor de 15, 19 şi 20 martie, când şi media minimelor nocturne va scădea spre -2 grade. Cele mai ridicate temperaturi vor fi pe 18 şi 26 martie, când valorile nocturne nu vor coborî sub 1…2 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii, predominant ploi în general slabe cantitativ, va fi mai mare pe 15 martie şi, din nou, după data de 20 martie.

În Crişana, în primele zile ale intervalului, regimul termic diurn va avea variaţii importante, de la o medie regională de 10 grade pe 14 martie, la 5 grade pe 15 martie, pentru ca ulterior temperaturile să crească din nou spre 10…12 grade în intervalul 16-18 martie. În această perioadă, minimele nocturne nu vor avea variaţii importante şi se vor situa, în medie, în jurul valorii de 0 grade. Pe 19-20 martie vremea se va răci mai accentuat, maximele diurne nu vor mai depăşi valoarea medie de aproximativ 7 grade, iar minimele nocturne vor coborî spre -3…-2 grade. Ulterior, până la sfârşitul intervalului de prognoză, valorile termice vor creşte uşor de la o zi la alta, astfel încât, în jurul datei de 26 martie, se vor atinge valori medii de 12 grade ziua şi 2 grade noaptea, apropiate de normele climatologice ale sfârşitului de martie. Precipitaţii, predominant ploi, se vor semnala pe arii mai extinse pe 15 martie şi, din nou, după data de 20 martie. În restul intervalului de prognoză, probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *