News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

La Macea va avea loc, în perioada 2-3 iulie, cea de a treia ediţie a Festivalului Părădăicilor, eveniment la care sunt aşteptaţi mii de oameni. Anunţul a fost făcut, astăzi, de Adrian Ţolea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, şi Ana-Maria Dumitrean, directorul Centrului Cultural Judeţean Arad. La conferinţa de presă a participat şi Ioan Alexandru Ardelean, unul dintre organizatorii locali ai evenimentului, care a trecut în revistă istoria festivalului şi modul în care acesta s-a născut, la iniţiativa consilierului judeţean Sorin Victor Roman. „Ţin să mulţumesc Consiliului Judeţean şi Centrului Cultural Judeţean pentru sprijin. De asemenea, subliniez că şi anul acesta vom pune accent pe sprijinul pe care legumicultorii din Macea îl vor putea obţine accesând fonduri europene”, a declarat Ioan Alexandru Ardelean.

Organizatorii din acest an, adică Consiliul Judeţean Arad, Centrul Cultural Judeţean Arad, Asociaţia pentru Conservarea Culturii în Mediul Rural şi Primăria Macea propun ca, dincolo de sărbătoarea propriu-zisă, să vină în sprijinul producătorilor agricoli din zonă printr-un seminar cu tema „Ferma de subzistenţă”, la care vor lua parte specialişti în agricultură şi în programele de accesare de fonduri europene, precum şi reprezentanţi ai unor companii de asigurări în domeniu. Conform organizatorilor, aproape toţi legumicultorii din comună îndeplinesc condiţiile pentru a putea accesa fonduri europene pentru ferme de subzistenţă, lucru care le-ar aduce în buzunare câteva mii de euro anual.

Startul festivalului va fi dat în cursul zilei de sâmbătă, când între orele 7 şi 14 va avea loc un concurs de pescuit, după care organizatorii vor găti un gulaş de peşte cu mult… bulion! Ziua, dedicată pescuitului şi seminariilor pe teme agricole se va încheia la ora 21, cu un program artistic susţinut de formaţia „Fraţii Roşu” şi soliştii Dorel Banci, Victor Urucu şi Ariel Unc. Duminică, 3 iulie, manifestările încep la ora 9,30, cu participarea la Sfânta Liturghie de la Biserica Ortodoxă Macea, La ora 13 va avea loc vizitarea standurilor cu produse tradiţionale iar la ora 14,30, premierea celor mai buni producători.

De la ora 15, organizatorii propun un program artistic, cu Taraful de la Macea, formaţia Fraţii Roşu cu soliştii Dorel Banci, Victor Urucu şi Ariel Unc, Iulian de la Macea, formaţia Gabi Bârsăuan, formaţia Abrudan, formaţii de dans popular şi alţi interpreţi.

La fel ca în fiecare an, prezentator este actorul Zoltan Lovas. Responsabil cu momentele vesele este Radu Moş iar la capitolul distracţie trebuie organizatorii s-au mai pregătiti şi cu un uriaş tobogan gonflabil, picturi pe faţă şi focuri de artificii.

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *